Reintje wandelt: Van natuurgebied tot strandwandeling in Koksijde

door Reintje Peeters

In onze vrije tijd ontdekken wij graag al wandelend ons Belgenlandje. Vaak wandelen in andere streken, andere provincies, andere landschappen…maar af en toe hebben we ook de behoefte om korter bij huis te blijven. Dan zoeken we een leuke wandeling in de buurt.

Ik verbaas me steeds over de enorme diversiteit van onze Noordzeekust.

De wandelingen leiden ons door een prachtige natuurreservaat 'Hoge Blekker'. De Hoge Blekker is meteen de naam van de hoogste duintop van de Belgische kust. Naast al de natuurpracht in het gebied, geniet je ook nog eens van een kleine strandwandeling. 

De tocht is licht glooiend, doch heel goed bewegwijzerd en te volgen via de aangegeven knooppunten. Wandelschoenen of een stevige sportschoenen zijn uiteraard aan te raden maar de paden zijn voor een middelmatige wandelaar zeker goed te doen. De totale lengte van de wandeling is 7 km. Je kan hem hier ontdekken.

Kijk ook eens naar de Doornpannewandeling. Deze start aan het bezoekerscentrum 'De Doornpanne' en is iets langer namelijk (9,8 kilometer), maar zo de moeite waard. Als je wil ontstressen zijn beide tochten absolute aanraders.