Reintje wandelt: Krekenwandeling

door Reintje Peeters

Reintje is educatief medewerker voor de regio Gent. Ze woont in Oostende, en in haar vrije tijd wandelt ze heel erg graag in de prachtige omgeving. Vandaag op het programma: de Krekenwandeling.

Tussen strand en land liggen de rustgevende polders. Ten zuidwesten van Oostende leidt de Krekenwandeling je langs het prachtige Zoutekreek, de Gauwloze kreek en de Grote en de Kleine Keignaert, de velden en bosjes, de imposante boerderijen en ons mooie dorpje Zandvoorde. Je kan er ongestoord wandelen langs een stuk van ‘de Groene 62’ en het ‘Groene Lint’.

De wandeling is 13 kilometer lang, maar kan makkelijk ingekort worden tot een 8-tal kilometer. Laat je verrassen door de fantastische fauna en flora en door de rust van het poldergebied. De route is goed bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Een geoefende wandelaar kan het volledige traject op 2 en een half uur doen. Als je het iets rustiger aan wil doen, moet je iets meer tijd uittrekken. Een paar flinke wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. De paden liggen er wel verzorgd bij, maar hier en daar rond de kreken kan het wat modderig zijn.

Op Westtoer kan je alle praktische informatie vinden, zoals de bewegwijzering, de eventuele parkeerplaats voor de wagen en interessante weetjes voor onderweg. De wandeling kruist ook verschillende interessante fietsroutes.

Heb je de wandelmicrobe te pakken gekregen? In ons activiteitenaanbod vind je verschillende wandelingen in groep.