Reintje kookt: Zeebaars met zuiderse groenten en volkorenpasta
Iedere week staat er minstens twee keer een visgerecht op tafel. Daarin probeer ik zoveel mogelijk te variëren. Het moet niet altijd zalm of kabeljauw zijn. Een heerlijk stukje gebakken zeebaars bijvoorbeeld is heel smaakvol en niet te duur.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- Verse koriander fijngehakt (indien je hier geen fan van bent kan je bladpeterselie gebruiken)
- Bieslook (fijngehakt)
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 4 el olijfolie
- 1 tl ras-el-hanout
- 2 tomaten
- 1 courgette
- 100 gr paddenstoelen (een mengeling, of wat je zelf lekker vindt)
- 300 tot 350 gram Zeebaars op vel
- Peper en zout
Werkwijze
- Meng de fijngehakte kruiden met olijfolie, knoflook en ras-el-hanout. Laat dit even marineren.
- Maak aan de bolle zijden van de tomaat een kruisje en dompel ze even in kokend water. Pel de tomaten, haal de pitjes eruit en snij de tomaten in kleine stukjes.
- Snij ook de courgette in kleine blokjes, maar wel eerst de zaadlijsten verwijderen. Stoof de paddenstoelen aan in de olijfolie. Doe er na een 2-tal minuten de courgette en de tomatenblokjes bij en overgiet met de kruidenmarinade.
- Doe wat olijfolie in een pan. Kruid de vis met zwarte peper en zeezout aan de vleeskant en bak de filetjes op de velkant. Na een minuut zet je het vuur zachter en je draait de vis niet om.
- Serveer de vis en de gestoofde groentjes met een takje koriander. Als je niet van koriander houdt, neem je platte peterselie.
- Je kan er volkorenpasta bij serveren, maar ik eet dit gerechtje meestal ‘low carb’ ofwel koolhydratenarm, dus zonder de pasta.
Smakelijk!
