Reintje kookt: Wintersoep
Wij zijn echte ‘soepliefhebbers’. Vooral in de herfst en in de winter eten we dagelijks onze portie. Meestal maak ik een grote pot en vries ik er kleine porties van in. Voor ons mag het ook eens wat anders zijn dan gewoonlijk en dat is zeker zo voor deze heerlijke soep van twee wintergroenten.
Toegegeven, een aardpeer ziet er niet uit, maar deze vergeten groente is mild van smaak en zit bomvol mineralen en vitaminen. Samen met een grote bussel winterpostelein vormen aardperen de ideale basis voor een smaakvolle, gezonde en hartverwarmende wintersoep.
Lekker met een stuk roggebrood of een ander donker brood.
Benieuwd? Ik deel graag mijn recept!
Ingrediënten (voor ongeveer 2 liter soep):
- 4 grote of 6 à 7 kleine aardperen
- 750 gram winterpostelein
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook (optioneel)
- 2 blaadjes laurier
- Paar takjes tijm
- Peper en zout
- Bouillonblokje (optioneel)
- Mosterd (optioneel)
Werkwijze:
- Stoof de gesnipperde ui, de look en de in stukjes gesneden aardperen aan in wat olijfolie of in wat boter.
- Als de groenten mals zijn voeg je 1,5 liter water toe samen met de tijm, de laurier en de versnipperde winterpostelein.
- Voeg peper en eventueel wat zout toe, en een bouillonblokje indien gewenst.
- Laat een 15 à 20 tal minuutjes zachtjes koken.
- De soep mixen en voor de liefhebbers kan je een soeplepel mosterd toevoegen.
- Heerlijk met een stukje donker brood.
