Recept: kwartels met notensaus
Mijn partner en ik eten beiden heel graag gevogelte, van kip en kalkoen tot parelhoen. Ikzelf lust het liefst kwartels. Toen ik in het secondair onderwijs zat, moest ik al wat ik op school leerde koken ook thuis bereiden, zo ook de kwartels. Voor ons gezin was dit de eerst keer, en we waren er allen een stukje verliefd op. We hadden er ons hartje aan verloren en kwartels stonden dan ook regelmatig op het menu. Mijn partner vindt het wat te veel peuzelwerk, maar ik vind nooit een stukje over, alle beentjes zijn afgekloven.
Ook de huisdieren eten dit graag. Onze Pruts zit op voorhand al klaar om te eten en mijn vriendin kan dit niet eten met de kat in de omgeving, haar pootje wil steeds een beetje nemen.
Dus, lieve lezers, uitproberen! Superlekker en eenvoudig te bereiden.
Recept voor 4 pers.
Benodigdheden
- 8 kwartels
- 100g walnoten
- vetstof
- 1 dl porto
- peper
- zout
- 1 soeplepel rode confituur
- 1 dl room
Werkwijze
- Kwartels kruiden met peper en zout, ook binnenin
- Vetstof verhitten, kwartels afbruinen langst alle zijden
- Noten breken en even laten meebakken.
- Kwartels overgieten met de porto. Braadpan afdekken en kwartels ongeveer 1 uur laten garen
- Net voor einde gaartijd de confituur toevoegen
- Kwartels uit de braadpan nemen en onder aluminiumfolie even laten bekomen
- Saus afwerken met de room
- Kwartels op borden schikken en naperen met de saus
Tip: feestelijk opdienen met broccolipuree of gebakken witlof en kroketten
Laat ons weten wat je van dit gerecht vond!