Recept: hondshaai met champignons

door Carine

We eten zeer graag paling, maar op een bepaald moment werd gezegd dat paling niet zo gezond meer was om te eten. Ik had nochtans beloofd om paling te bereiden. Dan maar even nadenken en de paling vervangen door hondshaai. De hondshaai had ik bereid zoals mijn paling vroeger, en nu maar hopen dat mijn gezinsleden dit ook lekker zouden vinden ...

Toen de hondshaai opgediend werd kreeg ik geen enkel commentaar, blijkbaar was het ook lekker. Integendeel zelfs, mijn partner vindt hem super lekker en zou dit wel wekelijks lusten. Vanaf die dag eten we veel meer hondshaai dan ooit tevoren.

En een positief weetje, de hondshaai kost veel minder dan de paling. Zeker goed, nu alles zoveel duurder wordt!

Benodigdheden

800 g hondshaai, geutje olie, twee lepels bloem, peper en zout, ui, 2 teentjes look, 250 gr champignons, klontje boter, peterselie, ½ dl room

Werkwijze

  1. Snij de hondshaai in gelijke stukken en dep hem droog
  2. Vermeng het zout en peper met de bloem
  3. Draai de hondshaai door de bloem
  4. Verwarm de olie en bak de hondshaai mooi krokant
  5. Snijd de ui en de look in kleine stukken en voeg toe bij de hondshaai
  6. Voeg klontje boter toe
  7. Snij de champignons in lamellen
  8. Na 10 minuten bakken voeg je de champignons toe en laat onder gesloten deksel nog 5 minuten gaar stoven, voeg dan de room toe
  9. Snipper de peterselie fijn en strooi over de vis
  10. Dien op met puree, aardappelen of kroketten. Smakelijk!

Tips

  • Hondshaai is vers als hij wat bloederig is
  • Leg de staarten iets later in de braadpan
  • Je kan de champignons vervangen door grote paddenstoelen of kastanje paddenstoelen, deze zijn steviger
  • De room kan je vervangen door sojaroom

Smakelijk! 

Laat ons weten wat je van dit gerecht vond of toon je creatie met een foto op Facebook en tag S-Plus!