Recept: eiervrucht of aubergines

door Carine

Een tijdje geleden gingen we naar de supermarkt. Bij het binnenkomen zagen we daar bakken vol met eiervruchten, mooie grote blinkende aubergines en dat voor een knalprijs. Dat was wel een koopje, maar zoveel kan je echt niet gebruiken. Wij zijn wel grote groente-eters, maar rauwkost en aubergines zijn niet lekker rauw. Je kan ze uiteraard bij de spaghettisaus doen, in de Provençaalse saus, gebakken in de pan, maar ik wou ook eens iets anders. In de koelkast had ik nog een stukje Parmezaanse kaas liggen en zo kwam van het één het ander. Ik dacht aan 'courgettes in de oven' en wou ook eens het recept uitproberen met aubergines en blijkbaar is dat een goede match.

Dus, lieve lezers, uitproberen! Super lekker en eenvoudig te bereiden.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1eiervrucht (aubergine)
  • teentje look
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Werkwijze

  1. Snij de eiervruchten in plakken van ongeveer 1 cm.
  2. Bestrooi ze met peper en grof zout.
  3. Pel een teentje look en snij het door midden.
  4. Wrijf de grillpan met de doorgesneden look en olijfolie in en laat het wat verwarmen. Grill de eiervruchten langs beide zijden voor ongeveer 3 minuten.
  5. Wrijf een ovenschotel ruim in met olijfolie. Schik de eiervruchten hierin, bestrooi ze met geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas en gaar ze nog 12 minuten verder in een voorverwarmde oven.

Tips

  • Je kan de aubergines opdienen met een stukje Ardens varkensvlees en gebakken aardappelen of bij een stukje witte vis, zoals kabeljauw of schelvis …
  • Je kan de aubergines vervangen door courgettes
Aubergines met kaas