Pimp je porselein

door Gertie Brouwers

Ben je toe aan een nieuw servies? Of je oude servies gewoon beu? Probeer dan eens je borden, kopjes of theepot een make-over te geven. Met een likje verf of een porseleinstift tover je een oud servies in geen tijd om tot een nieuw en modern setje.

Benodigdheden:

Porselein dat je wil beschilderen, porseleinverf of een porseleinstift, een verfborstel of een sjabloonsponsje. Lees goed op de gebruiksaanwijzing of je de verf gewoon mag laten drogen, of al dan niet in de oven moet afbakken.

benodigdheden porselein

Voorbeeld 1: de theepot

De theepot werd beschilderd met rode porseleinverf. In het voorbeeld maakten we stippen door stickers te plakken, en die achteraf te verwijderen. Geef de theepot een tweede of zelfs derde laag verf indien nodig. Als je niet houdt van de penseelstreken, gebruik dan liever een sponsje om de verf aan te brengen.

theepot

Voorbeeld 2: geef iedereen zijn persoonlijke tas met krijtbordverf

Verras je je partner of je gasten graag elke keer met een nieuwe slogan op je theekopje? Verf dan het hele kopje, of een sjabloon, met zwarte krijtbordverf. Op deze manier herkent ook iedereen zijn kopje met zijn eigen naam of spreuk. Succes verzekerd.

krijtbordkopje

Voorbeeld 3: begin de dag met een leuke slogan

Gebruik een porseleinstift om je kopjes te voorzien van een leuke slogan. Zo begin je de dag met een glimlach. Let op: de meeste porseleinstiften zijn pas vaatwasbestendig wanneer ze worden afgebakken in een oven.

resultaten porselein

TIP: Ook in de kringloopwinkel vind je heel wat servies om te beschilderen. Zo sprokkel je vast en zeker een hele witte uitzet bij elkaar, die je met een leuk motiefje helemaal bij elkaar doet passen.

TIP: Plak ronde stickers op je theepot voor perfecte stippen, maar dit kan ook met hartjes, driehoekjes,…