Pasta met zelfgemaakte pesto
Geruime tijd geleden was ik een boek aan het lezen, ik hou van thrillers met een beetje psychologie in verwerkt, psychologische thriller. De hoofdrolspeler in mijn boek was een man met weinig tijd, dus ook weinig tijd om lekker te koken. Zijn lievelingsgerecht was pasta met pesto en Parmezaanse kaas, een eenpansgerecht met weinig werk, ik vond het dan ook leuk om dit even uit te proberen. Het was heel lekker en bovendien snel klaar. Het kan gegeten worden als avondmaal i.p.v. boterhammen of een afwisseling 's middags. Maar het is ook een oplossing voor de basilicum die binnenkort super mooi groen staat, maar kans heeft om te bevriezen. En zeg nu zelf, zelfgemaakte pesto is toch lekkerder dan de gekochte.
Pesto
Ingrediënten
- 80g Parmezaanse kaas
- 60g pijnboompitjes
- 1 teentje look
- 60g verse basilicum
- 1/2 citroen
- peper en zout
- 1,5 dl fijne olijfolie
Werkwijze
Breek de kaas in stukjes. Pel de look. Spoel de basilicum blaadjes en dep droog. Doe de kaas, pijnboompitten, basilicum, look en olijfolie in een hakmolen of blender en mix tot een gladde pesto. Breng op smaak met sap van halve citroen, peper en zout.
Pasta met groene pesto en Parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 100g pasta/persoon,
- pesto naar smaak
- 80 g Parmezaanse kaas
Werkwijze
Kook de pasta al dente. Verbrokkel de kaas. Voeg de pesto naar eigen smaak toe en strooi er Parmezaanse kaas over.
Smakelijk!
Tips
- Je kan de kaas vervangen door gerookte zalm, snijd de zalm in reepjes en dresseer dit ook net voor het opdienen over de pasta.
- Het gerecht is lekker met gekochte pesto, maar lekkerste met de zelfgemaakte.
- Indien je niet over blender beschikt, hak de ingrediënten fijn met een mes en mix met olijfolie.