Paprika in alle mogelijke kleuren
Ik lust paprika's in alle mogelijke vormen en kleuren. Nu kan men paprika 's vinden in iedere groentewinkel, ik was er al verzot op als tiener, maar toen moesten we naar stad om ze daar in een Turkse winkel aan te kopen.
Het is ongelooflijk waar dat je paprika's overal kan in gebruiken en hoeveel kleur ze kunnen geven aan een warme of koude schotel. Wie van zoete paprika houdt, koopt van die lange smalle rode paprika 's, wie het iets pittiger wil koopt de ronde paprika's, de groene zijn het hardst en zeer goed om te vullen, gele en oranje eerder voor rauw of gestoofd te eten. Sommige mensen lusten geen paprika's omdat hun maag daarvan opslaat, maar dat is een misbegrip, het doet juist de maag goed werken.
PAPRIKA PASTASALADE
BENODIGDHEDEN
250 g pasta (spirelli of hoorntjes), 1 sjalot, 1 teentje look, 1 rode paprika, 1 oranje paprika, 1 groene paprika, 250 g kleine aperitief tomaatjes, 2 gekookte eieren, 1 lepel mayonaise, peper en zout, peterselie.
Andere kruiden hangen af of je hierbij vis of vlees geeft.
WERKWIJZE
Kook de pasta al dente, beetgaar en laat schrikken onder koud water
Kook de eieren, opgezet in koud water gedurende 5 minuten, dooier mag niet helemaal hard zijn en snijd ze in stukjes
Snijd de paprika's door midden, verwijder de zaadlijsten en het kroontje. Spoel het onder stromend water.
Snijd de paprika's in brunoise, kleine blokjes van ongeveer 1/2 cm
Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in tweeën
Pel de sjalot en lookteentje en snipper ze fijn
Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote slakom samen met de mayonaise
Kruiden met peper en zout en gehakte peterselie
SMAKELIJK
TIP
Je kan dit opdienen met een apart stukje vis of vlees
Je kan ook vermengen met stukjes gebakken kip en spekjes, of met een blikje zalm, dan ook kruiden met dille, of met blokjes kaas en ham, kruiden met bieslook, of gewoon als slaatje opdienen bij een bbq .