Met meter Chris Lomme de lucht in

door Sarah Van Humbeeck

Erica (71) en Ivan (78)  droomden van een luchtdoop boven de streek waar ze woonden en werkten. Dat actrice en meter van Hartenwens Chris Lomme zou meegaan, was een mooi extraatje.

Erica Mulders woont in het woonzorgcentrum Andante in Menen, Ivan Goeminne verblijft in het woon- en zorghotel Heilig Hart in Kortrijk. Erica was altijd heel avontuurlijk en sportief, ze liep zelfs marathons. Ze droomde al lang van een luchtdoop. Ivan is eerder leergierig van aard. Als jonge man verdiepte hij zich in de microbiologie en de scheikunde. Vandaag leert hij nog altijd graag nieuwe dingen en is hij geboeid door alles wat met mechaniek te maken heeft. Hij vloog al eerder met een helikopter boven New York en was nu graag naar Monaco gevlogen. Daar wonen zijn 2 zonen. Maar een helikoptervlucht met Chris Lomme is een fijn alternatief.

 

Als ik voel hoe gelukkig die 2 mensen waren, dat maakt me blij. Daar doe ik het voor.

Ook Erica’s kinderen zijn komen supporteren. Ze zien hun mama zingend uit de helikopter stappen. Ivan glundert en zou zo opnieuw de lucht in willen. Chris straalt: “Dit is een fantastisch project. Ik ben heel blij dat ik eraan kan meewerken.”

Chris Lomme is de geknipte meter voor Hartenwens. Ze helpt als vrijwilligster mee in het dagcentrum Topaz in Wemmel en verzorgde haar moeder en echtgenoot Nand Buyl als mantelzorgster. Net als S-Plus vindt Chris dat de besparingen in de woonzorgcentra moeten stoppen. Een correcte financiering, die beter aansluit bij de reële zorgnoden, moet leiden tot extra personeel en betere zorg voor ouderen in een rusthuis. Want verpleegkundigen en verzorgenden staan zwaar onder druk en de zorg lijdt eronder. Een verblijf in een woonzorgcentrum kost veel geld. Dan mag je toch een zekere kwaliteit verwachten?

Andere hartenwensen die werden vervuld in 2017:

  • In WZC Veilige Have in Aalter gingen enkele bewoners paling eten.
  • In WZC Heilig Hart Oudenaarde maakte Robert een ritje met de brandweerwagen door zijn geboortestreek.
  • In WZC Larenshof Laarne heeft Edith een meet and greet met haar grote idool Guido Belcanto.
  • In OCMW woonzorgcentrum De Vijvers in Gent ging Francine uit eten met haar jeugdvriendin Gerda. Aansluitend was er feest voor alle bewoners van het woonzorgcentrum.