Marie-Josée maakte een ballonvaart

door S-Plus

Deze zomer, op een bloedhete dag kreeg, Johan Saenen, medewerker S-Plus Brabant, een aantal Hartenwensen binnen van enkele rusthuisbewoners van WZC Langerheide uit Haacht.

Voordien had hij al van een bewoner van het WZC te Diest het idee ontvangen om iets te doen met Stan Van Samang. Een optreden bijwonen of Meet and Greet regelen, maar dat is moeilijk tijdens deze coronatijd. Vanuit Haacht kwam er gelukkig wel een tof idee voor een Hartenwens.

Marie Josée Verdeyen (87) uit Haacht wilde graag iets doen met vliegen. Een ballonvaart zag de kranige dame wel zitten. Reden genoeg om voor Johan en Eline, de ergotherapeut van het WZC, aan de slag te gaan. Een geschikte leverancier, mooi weer, een goed geluimde familie en een luchtballon voor Maria was de boodschap. Gezien de beperkte mobiliteit van Marie Josée kwam we terecht bij een ballonvaarder uit Diest die ballonmanden heeft met een deurtje, ideaal voor mensen met een beperking of tachtigplussers.

De datum werd geprikt. Op 21 september om 17.30 uur kon het eindelijk doorgaan. Om 17u was Johan reeds daar maar er was nog geen ziel te bespeuren. Dus nog even tijd om met zijn verrekijker een buizerd te spotten op de Tessenderlobaan te Okselaar

Buizerd

De luchtvaarders deden hun voorbereidingen. 3 luchtballons gingen de lucht in met onder meer Marie Josée aan boord. Eerst nog een korte briefing van de ballonvaarders met mondmaskers. De lokale pers en een delegatie van het WZC Langerheide van Haacht maakten hun opwachting. Marie José en haar familielid werden deskundig in de ballon geloodst en professioneel op een stoel vastgegespt. Een pluim voor de ballonorganisatie die rekening hield met onze doelgroep.

De ballontocht ging vanuit Averbode naar Zichem en Demervallei om vervolgens in Bekkevoort een uurtje later te landen. 

Jongens wat is zo een ballon toch wel heet bij het opstijgen en aanjagen van de ballon. 

Iedereen was tevreden. Marie-Josée is veilig geland zonder schokken en ze vond het "geweldig en impressionant".

Een hartenwens die weer vervuld is! Bekijk hier nog meer Hartenwensen.

Ballonvaart

Auteur: Johan Saenen, medewerker S-Plus Brabant