Mandarijn – slagroomtaart

Martin, reisbegeleider bij S-Plus Limburg, deelt zijn recept met jullie.

Bereidingstijd: ca 25 min. Baktijd ca 30 min. Afkoeltijd: minstens 1 uur.

Ingrediënten voor een taart van 16 stukken.

  • 5 eieren
  • 200 gr suiker + 1-2 tl suiker apart voor de slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 150 gr bloem
  • Bakpoeder
  • 4-5 el amandelschaafsel
  • 50 gr zachte boter
  • 2 blikjes mandarijn (312 gr per stuk)
  • 400-600 ml slagroom
  • 2-3 zakjes slagroomversteviger
  • Poedersuiker

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Springvorm

Zo ga je te werk:

  1. Beleg de bodem van een springvorm (26 cm diameter, hoogte ca 8cm) met bakpapier. Klop de eieren, 200 gr suiker, de vanillesuiker, en een snufje zout in ca. 8 minuten schuimig. Meng de bloem en het bakpoeder, zeef het over het eischuim en spatel het erdoor, zodat er een deeg ontstaat.
  2. Vul de springvorm met het deeg, strooi het amandelschaafsel erover en verdeel de boter in vlokken over het geheel. Bak de taartbodem ca. 30 minuten in een voorverwarmde over (elektrisch: 175° C, hetelucht 150° C, gas: stand 2). Laat de bodem afkoelen.
  3. Laat de mandarijnpartjes goed uitlekken. Halveer de taartbodem horizontaal. Klop de slagroom stijf en voeg geleidelijk de slagroomversteviger en 1-2 tl suiker toe. Beleg de onderste taartbodem met de mandarijnpartjes. Verdeel de slagroom over de partjes. Dat kan eventueel met een slagroomspuit. Leg de bovenste taartbodem op de slagroom en druk hem licht aan. Bestrooi de taart met wat poedersuiker.

Martin PairouxMandarijntaart