Maak je eigen scrub

door Gertie Brouwers

Met een bodyscrub kan je dode huidcellen wegschrobben, waardoor je huid weer zacht aanvoelt en er gezond uitziet. In de winter is de huid vaak droog en heeft ze wat meer verzorging en vochtinbreng nodig. Door de droge lucht heeft onze huid nood aan een scrub op oliebasis. Er zijn heel wat (dure) scrubs te koop op de markt, maar wij maken hem liever zelf.

Benodigdheden:

200 gr suiker of zout (epsomzout, zeezout, keukenzout), 125 ml basisolie (olijfolie, amandelolie, kokosolie), 5 druppels etherische olie (geurolie) naar keuze, een bewaarpotje.

Benodigdheden

Zo ga je te werk:

Doe je suiker of zout in een mengkom en voeg de olie toe. Meng alles onder elkaar met een paar druppels etherische olie, en meer dan dat is het niet! Doe alles in een bewaarpotje en je kan de winter door je dode huid weg scrubben.

Lees meer tips onder de foto

Meng je scrub

TIP: Suiker of zout? De korrel van suiker is iets fijner en voelt iets zachter aan. Zijn je benen echt toe aan een grondige schrobbeurt? Dan kan je beter zout gebruiken. Nog als basis te gebruiken is gemalen koffie, gemalen amandelen en gemalen haver.

TIP: Maak je huid eerst vochtig, scrub nadien met ronddraaiende bewegingen vanaf de voeten naar boven toe. Spoel nadien goed af en dep de huid droog.

Lees meer tips onder de foto

Scrub

TIP: Gebruik deze scrub alleen voor het lichaam en niet voor het gezicht en de boezem. Daar is de huid te gevoelig.

TIP: Wanneer je je benen wil ontharen, doe dat dan best na het scrubben in plaats van ervoor. Het zout zou kunnen prikken in de kleine wondjes.

TIP: In je zelfgemaakte scrub zitten natuurlijk geen bewaarmiddelen. Maak dus kleine porties.