Koning Voetbal

door Jan

Een hele maand moet ik Blokken missen!

Mijn echtgenote was niet gelukkig met de beslissing van onze nationale zender om alles te laten wijken voor Koning Voetbal. Want daar lijkt het inderdaad wel op: alles, maar dan ook letterlijk alles, moet wijken.

Je kan van Ben Crabbé veel vertellen, maar een voetballiefhebber is hij zeker. Dat bewijst hij ten overvloede. Toch was een lichte ontgoocheling merkbaar toen hij aankondigde de volgende maand werkloos te zullen zijn. Je zou voor minder ontgoocheld zijn ...

Je zult in dit klimaat maar een koele liefhebber zijn

Toch waren er wellicht een aantal mogelijkheden. Zo zijn er nog zenders die voetbal uitzenden, en ook in andere landen kijkt men naar die sport. Een beetje samenwerking had veel leed kunnen besparen. Leed bij die mensen die het niet zo hoog ophebben met voetbal. Die zijn er ook, maar blijkbaar zitten op de redacties van onze zenders enkel mensen die zich een leven zonder voetbal niet kunnen voorstellen.

Ik kan haar dus begrijpen, mijn echtgenote. Je zult in dit klimaat maar een koele liefhebber zijn.

Geen favoriet programma, en je kan er donder op zeggen dat ook het filmaanbod eerder mager zal uitvallen. We willen de voetbalwedstrijden toch geen concurrentie aandoen zeker ...

Gelukkig hebben we nogal wat opgenomen films op onze harde schijf staan.

In tegenstelling tot heel wat medeburgers kijken wij op een alternatieve manier naar live tv. Er is in België een aanbieder die je de vrijheid van apparatuur laat. Hierdoor kunnen wij films ongecodeerd opnemen. De reclameblokken eruit halen, en eventueel zelfs branden op een dvd mochten we willen. Wij kunnen dus ongestoord en zonder reclame kijken naar films die een paar jaar geleden werden opgenomen.

Ik heb nooit begrepen dat niet meer mensen gebruik maken van een dergelijk aanbod.

Maar zelfs met deze aanbieder zal mijn vrouw niet kunnen kijken naar Blokken.
Ik zal haar dus op een alternatieve manier moeten troosten.

Maar misschien kan dat ook wel leuk worden!