Knolselder

door Carine Seynaeve

Tijdens mijn jeugdjaren en mijn leven in Gentbrugge heb ik nooit een groentetuin gehad, wel kreeg ik dikwijls van een vriendin groenten uit haar tuin. Deze waren veel lekkerder en verser, dus toen ik naar Zingem kwam wonen was het aanleggen van een groentetuin een echte uitdaging.

Het lukte mij om verschillende groenten te zaaien of te planten, alles was mooi aan het groeien en ik was fier op mijn groentetuin. Ik zou ermee stoefen tegenover mijn vriendin, maar de pony's van mijn gebuur staken daar een stokje voor. Toen ik op zondagmorgen wakker werd en fier naar de tuin keek, kon ik wel wenen van kwaadheid. Ik zag geen mooie groeiende groenten, maar alles afgegeten tot op de grond of zelfs tot in de grond afgetrokken. Juist de peterselie en de knolselderij stonden er in volle glorie, deze vielen blijkbaar niet in de smaak bij de pony's.

KNOLSELDERSOEP

INGREDIËNTEN
1 knolselder, 1 ui, 3 teentjes knoflook,  3l bouillon, 2 lepels olijfolie, peper, zout, 2 laurierblaadjes peterselie

WERKWIJZE
Groenten reinigen en spoelen.
De ui en look fijn snipperen en fruiten in de olie
De knolselderij in grove stukken snijden en bij de ui voegen
Overgieten met de bouillon, kruiden en aan de kook brengen en 40 minuutjes laten koken
Soep mixen en afwerken met gehakte peterselie.

TIPS
Indien je eens van een andere smaak houdt, de peterselie vervangen door verse rozemarijn.
Indien de seldersmaak te sterk is, kan je een zakje gemengde soepgroenten toevoegen.
Je kan werken met zelfgemaakte bouillon van kip of kalfstong of bouillonblokjes gebruiken. 

Gebruik dan voor deze hoeveelheid,  3l, slechts max 4 blokjes en geen zout toevoegen.