S-Plus bouwt het warmste nestkastje!

door S-Plus

Warmste week? S-Plus doet mee!

De lokale S-Plus groep De Eendracht en GO! school Stippe Stap te Genk gaan samen in de weer voor de natuur, meer bepaald de mezen.

Wat gaan we doen?

Samen slaan jong en oud de handen in mekaar! We dragen ieder ons steentje bij voor de bescherming van de natuur en de bestrijding van de Buxusmot. Zie hier de oproep op de warmste week.

Door gezamenlijk met de buurt deze actie te ondernemen willen we meer solidariteit en een warme buurt onderling promoten.
We brengen verschillende verenigingen en mensen samen rond eenzelfde doel: 
Het warmste nestkastje bouwen!

Nestkastjes  

S-Plus kon, mede dankzij sponsoring van P&V, de nestkastjes bij Natuurpunt kopen, waarbij we een vereniging steunen die zich bezig houdt met de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. De leerlingen van Stippe Stap bouwen en beschilderen de kastjes en leren zo in het kader van de lessen milieu heel wat bij. De plussers van S-Plus zorgen voor de nodige begeleiding en ondersteuning met stapsgewijze filmpjes en foto's. De buurt zorgt ervoor dat de warmste nestkastjes worden ophangen in de natuur.

Initiatiefnemers

waar hangen we het nestkastje

nagel inkloppen

Zo slaan we de handen in elkaar voor de natuur en elkaar en zorgen we voor de warmste buurt!

Sfeerfoto nestkastje S-Plus Limburg

Wil je zelf ook thuis aan de slag met je kleinkinderen?

Ben je zelf handig met de zaag en boor, hieronder vind je de handleiding 'Hoe maak je zelf een nestkastje' om alles zelf te voorzien.

Niet zo handig? Bestel je bouwpakketje bij Natuurpunt hier 

Heb je eens het hout voor het nestkastje? Volg onderstaande 'stap voor stap: bouw een nestkastje' handleiding op kindermaat, deze werd opgemaakt met vrijwilligers Lucien en Amelie.

Alvast veel succes!
 

Extra bijlage