Jordi wandelt: Lietenberg

door Jordi Termini

Jordi is een enthousiaste vrijwilliger bij S-Plus, en neemt in Limburg maandelijks Plussers met Pit mee op stap voor gezondheidswandelingen. Hij raadt de wandeling in het stille Lietenberg ten zeerste aan.

Rust en stilte in de Lietenberg (Zutendaal)

Zutendaal, de bosrijkste regio van Vlaanderen, tevens de ideale plek om te ontspannen in de natuur. Een uitgebreid netwerk van wandelroutes brengt je naar de mooiste plekken. Geografisch bevindt Zutendaal zich op het kruispunt van het Nationaal Park Hoge Kempen, Haspengouw en het Maasland. Als je van de rust en stilte van de natuur houdt, dan is dit de perfecte plek voor een heerlijke wandeling! Ontkoppelen met deze gezondheidswandeling is ideaal voor alle Plussers met Pit!.

Het wandelgebied Lieteberg telt 9 wandellussen, 4 daarvan starten aan de toegangspoort van het bezoekersonthaal Lieteberg, Stalkerweg in 3690 Zutendaal (er is parking aan het bezoekersonthaal). Het vertrekpunt is makkelijk bereikbaar, je volgt gewoon de bordjes van Lieteberg totdat je op de parking bent. Elke wandellus heeft zijn eigen kleur en symbool.

Gekozen afstanden:

De lus van 5 km = groene rechthoek (duur wandeling ongeveer 1 uur 30 minuten)
De lus van 9 km = rode driehoek (duur wandeling ongeveer 2 uur 30 minuten)

Aangepaste kledij en stevige schoenen zijn aan te raden. Het is voornamelijk verharde ondergrond, die makkelijk te bewandelen is, maar hier en hier en daar kunnen wat vochtige plekken zijn indien het geregend heeft. Er zijn geen hellingen tijdens de wandeling. De lus van 5 km is dus ook toegankelijk voor mensen die moeilijk te been zijn. Het is een zeer mooie wandeling als je geniet van een bosrijke omgeving.

Na de wandeling kan je nog in het cafetaria ter plaatse ook de innerlijke mens verzorgen met een heerlijk hapje of een bakje koffie.

Geniet van de wandeling!

In Limburg staan er regelmatig gezondheidswandelingen op het programma. Meer informatie over die maandelijkse gezondheidswandelingen vind je hier: www.s-plusvzw.be/Limburg of www.facebook.com/splus.limburg