Jordi tipt: tuinieren is gezond

door Jordi Termini

Op mooie dagen en met het toenemend licht van de lente duikt ook het verlangen naar tuinieren weer op. Niet iedereen heeft een tuin of een groot terras, maar het goede nieuws is dat je ook op een balkon bloemen of kruiden kan kweken en volop kan genieten van de gezondheidsvoordelen hiervan. Iedereen kan aan de slag.

De laatste jaren heeft onderzoek aangetoond dat mensen zich beter en meer ontspannen voelen als ze omringd worden door groen. Bovendien is het gezond om buiten fysiek bezig te zijn, zeker in een lekker lentezonnetje. Een van de meest heilzame effecten van bezig zijn met groen is de pure ontspanning.

Bladeren rakelen, woelen met de handen in de aarde, de bloemen knippen … Je voelt zo de stress zo van je afglijden. De tuin, balkon of leuk terras als rustpunt en vredevolle plek. Hoe meer je erin vertoeft, hoe gelukkiger het je maakt. Wetenschappelijke studies bewijzen dat slechts 30 minuten per week doorbrengen tussen bloemen, kruiden en planten al een positief effect heeft op je mentale gezondheid.

De lente komt eraan en samen met S-Plus zetten we dus de bloemetjes buiten.
Een lege plek in je tuin of op je balkon? Grauwe hoekjes en braakliggende grond in je buurt?

Doe mee met het groene-hoekjesproject en tover deze samen met ons om tot kleurrijke bloemenweides!

Heb je zelf geen bloemzaadjes? Vraag een zakje met zaadjes aan door je naam en adres achter te laten via helga.vangenechten@s-plusvzw.be en vermeldt: S-Plus fleurt je buurt op. Opgelet, op = op.