Jordi kookt: Chili Con Carne: De echte, zoals in de Cowboy films.

door Jordi Termini

Chili Con Carne, een gerecht met een grote sudderbehoefte maar met weinig werk. Er komen best wat ingrediënten aan te pas, maar de meeste zijn gemakkelijk te vinden en gebruiksklaar. Een snufje kruiden toevoegen of een blik met bonen en maïs opentrekken, dat is echt geen werk!
Lekker met brood, tortilla’s, gekookte rijst of aardappelpuree en gemakkelijk te bewaren! Een heerlijk, gezond en vullend recept voor chili con carne boordevol groenten en smaken. Ideaal voor de hele familie. Yiha!

Ingrediënten:

  • Olijfolie, peper, zout
  • 400 gr rundsgehakt
  • 1 dikke witte/zoete ui
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 1 eetlepel chilipoeder of 1 chilipeper
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel tijm of 2 takjes verse tijm
  • 250 ml runderbouillon
  • 3 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 150 gr rode bonen of kidneybonen
  • 150 gr knapperige (Crispy) Maïs


Voor afwerking:

  • Geraspte Cheddar kaas
  • Zure Room

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en de look fijn.
  • Doe een stevige scheut olijfolie in een grote pot en stoof hierin de ui en look aan.
  • Doe het gehakt erbij, roer om en laat goed bakken op een hoog temperatuur.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door mekaar.
  • Voeg het chilipoeder, de oregano, komijn, tijm, peper en zout toe en meng.
  • Bevochtig met de runderbouillon zodat alles mooi onderstaat, meng goed en laat pruttelen.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan het gehakt.
  • Laat de blikken bonen en maïs uitlekken en meng de bonen en de maïs onder het geheel.
  • Best dat je het zo lang laat pruttelen tot dat het vocht verdampt is. Hoe langer de Chili Con Carne staat te pruttelen, des te beter de smaak. (Geen deksel op de pot plaatsen)
  • Serveer met geraspte cheddar en of zure room.
  • Eet smakelijk