Het groene hart van Peer

door Jordi Termini

Mullemer Bemden is een milieu-en natuurleerpad, gelegen in het hartje van Peer. Wanneer je erdoor wandelt, komen er heel wat milieu - en natuurthema’s aan bod. Zo ontdek je tijdens de wandeling niet alleen een kleine en grote rioolwaterzuiveringsinstallatie maar ook tal van plassen en poelen, kleine verborgen landschappen, groene heide en een rijkelijk beboste omgeving. Het pad is deels aangelegd met knuppelpaden. In de lente is deze omgeving bijzonder mooi met al zijn verschillende kleuren.

Dit is een zeer aangename wandeling voor zowel jong en oud. Na de wandeling kan je genieten op een van de leuke terrassen in de buurt van de reus der Kempen en beiaard, dat is een van de grootste kerktorens van Limburg die je ook kan bezoeken.

De start van de wandeling begint aan de Steenweg op Wijchmaal, 3990 Peer (vanaf de Parking bij kringloopwinkel Esmeralda), je kan kiezen voor 7 kilometer of 9 kilometer. Je volgt de knooppunten 312 – 313 – 356 – 310 – 314 – 314 - 246 (9 km) – 317 (9 km) – 315 – 316 – 308 – 311 – 312.

De wandeling is eerder makkelijk, omdat de ondergrond een harde grond is met knuppelpaden. De paden liggen er momenteel droog bij, omdat het al lange tijd niet meer heeft geregend. Er zijn weinig tot geen hoogteverschillen. Toch zijn de wegen niet echt geschikt of toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Veel wandelplezier, en vergeet niet mee te doen met Elke stap telt!

Wandel je liever in groep? Bekijk dan hier het aanbod van de wandelingen, of informeer naar wandelingen bij een S-Plus groep bij jou in de buurt. 

Wil je meer weten over bewegen en sport? Schrijf je dan nu in voor de webinar 'Beweeg je fit en gezond. Elke dag'. Tijdens deze webinar zal Dimitri Vrancken, expert beweging, dieper in gaan op het belang van verschillende vormen van beweging. Welke drempels je kan ondervinden én wat jou kan motiveren om toch meer te bewegen. Daarnaast geeft hij tips hoe je beweging implementeert in het dagelijkse leven.