Hergebruik je oude kaders

door Gertie Brouwers

Iedereen heeft wel ergens lege kaders staan. Ze worden niet meer gebruikt, het glas is gebroken,… Zonde om ze weg te gooien. Want er bestaan heel wat leuke en simpele manieren om deze kaders opnieuw te gebruiken. Vul ze op met oude kurken om er een prikbord van te maken, hang er touwtjes in om foto’s aan op te hangen aan wasknijpertjes of bevestig er haakjes aan vast om er sleutels aan te hangen.

Hieronder laten we nog twee manieren zien om van je oude kader opnieuw een pronkstuk te maken.

Magneetbord

Benodigdheden

Oude kader met een achterwand, magnetische verf, een stokje om de verf om te roeren, een verfroller en bakje.

magneetverf
Zo ga je te werk 

Meng voordat je start de verf heel goed om. Dit is belangrijk omdat het ijzer dat in de verf zit, zakt naar de onderkant van de verfpot. Breng met de roller een laag verf aan op de achterwand van de kader. Laat de eerste laag verf drogen. Herhaal deze stap zeker een drietal keer. Er moeten genoeg lagen aangebracht worden om het echt magnetisch te maken. Laat opnieuw drogen. Klaar! Neem enkele magneten, en je kan weer foto’s ophangen in je oude kader.

magneetbord

Muurvaasje

Benodigdheden 

Oude kader (een achterwand is niet nodig), ijzerdraad en tang, een glazen potje (bv. yoghurtpotje) en versiering.

lege kaders

Zo ga je te werk

Versier het glazen potje dat je vaasje zal worden. Bevestig een stukje ijzerdraad rond het potje door het er rond te draaien. Bevestig de twee uiteinden van de ijzerdraad aan de zijkanten van de kader. Klaar! Je hebt nu een mini muurvaasje. Nu de bloemen nog.
 

Bloemenvaasje in kader