Havermout-yoghurtcake

Een lekker stukje cake voor bij de koffie tijdens een groepsactiviteit, wie droomt daar niet van.

Voor degene die eens iets anders willen proberen, of op zoek zijn naar een alternatief voor de klassieke cake, deze havermout-yoghurtcake van reisvrijwilliger Martin past daar helemaal in.

Wist je dat havermout een volkoren graanproduct is en dus iets gezonder is dan de witte bloem uit de klassieke cake.
Havermout met yoghurt is trouwens een perfecte combinatie.

Ook al is het seizoen van de bosbessen bijna helemaal voorbij, in de meeste supermarkten vind je ze nog altijd.

Dus smullen en genieten maar!

Ingrediënten:

  • 275 gram bloem
  • 200 gram fijne suiker
  • 12 bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 220 gram volle yoghurt
  • 60 gram zonnebloemolie + extra om de bakvorm in te vetten
  • 2 eieren
  • 150 gram bosvruchten (bevroren of vers kan allebei)
  • 75 gram havermoutvlokken + extra om te bestrooien

Verder nodig:

  • Cakeblik van 25 cm
  • Vel bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een cakeblik in met olie (of boter) en bekleed de randen met bakpapier.

Roer in een grote kom de bloem, suiker, het bakpoeder en het zout door elkaar.

Klop in een andere kom de yoghurt, olie en eieren luchtig en glad. Voeg het bloemmengsel toe en roer door elkaar. Je kunt dit gewoon met de garde doen, wat (kleine) klontjes in het beslag zijn namelijk niet zo erg.

Roer in een kommetje de bosvruchten en havermout door elkaar en spatel ze voorzichtig door het cakebeslag.

Giet het beslag in het cakeblik en bestrooi met wat extra havermoutvlokken.

Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar, of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
 

Smakelijk!


Heb je zelf een lekker recept dat je graag met ons wil delen? Bezorg het ons via limburg@s-plusvzw.be .