Groetjes uit... Brussel!

door Gertie Brouwers

Reizen met een verre bestemming zit er al even niet in. Maar gelukkig kunnen we wel alle dichtbij bestemmingen (her)ontdekken. Ik nam er de landkaart van België bij, en kwam helaas tot de vaststelling dat het een versie uit 1999 betrof en dat hij nog slechts met haken en ogen aan elkaar hing.

Bij het stapeltje landkaarten waren er nog meer die hetzelfde lot beschoren waren, evenals heel wat stadsplannen van lang geleden bezochte steden. Weg bij het oud papier hoor ik je zeggen? Integendeel! Tijd om aan de slag te gaan met dit heerlijk recuperatiemateriaal.

Wat heb je nodig:

Een (oude) envelop als sjabloon, (oude) landkaarten, stadsplannen, … een fijne stift, een schaar en plakband of lijmstift.

Hoe ga je te werk?

Verzamel de kaarten die je wilt gebruiken voor je envelop. Dit kunnen oude landkaarten zijn of stadsplannen, maar ook pagina’s uit een atlas of afgeprint van internet.

Haal de bestaande envelop voorzichtig uit elkaar en gebruik dit als sjabloon. Met een fijne pen teken je rond de vorm van de enveloppe op de kaart.

Als je sjabloon is overgetekend op de kaart, kan je de vorm langs de lijnen uitknippen.

Vouw de kaart nu op de vouwlijnen zoals ze op de originele envelop staan. Breng vervolgens lijm aan en lijm de zijkanten dicht.

Je envelop is nu klaar om er een leuke brief in te verzenden. Kleef op de voorzijde best een etiket, zodat het adres goed leesbaar is voor de postbode. De flap kleef je dicht met een stukje tape.

Voilà! En de eerstvolgende brief komt toe met groetjes uit … Brussel!

groetjes uit

Groetjes uit... Groetjes uit..;