Goed voorbereid op vakantie

door S-Plus

Als je je houdt aan de richtlijnen rond corona, kan je deze zomer opnieuw met vakantie. Iets waar velen onder ons naar uitgekeken hebben. Toch brengt reizen ook wat stress met zich mee. Je wil immers een zorgeloze en ontspannende vakantie. Dan is een goeie voorbereiding onontbeerlijk.


Een goeie voorbereiding begint al enkele maanden voor je vertrek. Je kiest je bestemming en maakt de nodige reservaties. Afhankelijk van je bestemming en je vervoersmiddel hou je rekening met een aantal to do’s. Ga je met de auto of het vliegtuig? Heb je een huurwagen nodig? Heb je een visum nodig? Ook je gezondheid is belangrijk. Denk maar aan je medicatie of inentingen. Denk ook aan je huisdieren. Wie zorgt voor hen tijdens je afwezigheid? Kijk je verzekeringen na. Ben je voldoende verzekerd voor onderweg?

Enkele weken voor je vertrek maak je kopies van belangrijke documenten zoals je identiteitskaart, verzekeringen, autopapieren … Als je met de wagen reist, doe je nog een laatste check van het water- en oliepeil, de koplampen, stoplichten, knipperlichten en de bandendruk. Bekijk de reisweg en de lokale verkeersregels. Reis je met het vliegtuig? Misschien kan je al inchecken of transport van en naar de luchthaven regelen.

Enkele dagen voor je vertrek kan je een vakantielijstje maken, zodat je zeker niets vergeet. Bedenk hoe je de bagage gaat spreiden, zodat zaken die je onderweg nodig hebt niet in je dakkoffer belanden. Denk aan regels voor handbagage bij vliegtuigreizen. Hoe laat je je huis achter? Spreek je af met buren of familie om de brievenbus leeg te maken of gordijnen af en toe te openen? Wat doe je met je waardevolle voorwerpen?

De dag van je vertrek ben je best goed uitgerust. Kijk je huis nog eens goed na en ontkoppel elektrische apparaten. Denk aan een picknick voor ’s middags.

Je veiligheid op reis is belangrijk. Daarom ontwikkelde P&V voor zijn autoklanten 2 aanvullende waarborgen: de Pechbijstand en de Bijstand Personen.

Het volledige artikel, met heel wat concrete tips en aanvullende informatie, kan je hier lezen.

Met de medewerking van P&V Verzekeringen.