Fruit van de week: aardbeien

door Carine

In de lente herleef ik, als ik al die nieuwe en jonge groenten en fruitsoorten zie, en al zeker bij het zien van deze bijzondere soort, de aardbeien.

Aardbeien zijn het best als je ze in het seizoen koopt. Wist je trouwens dat Belgische aardbeien behoren tot de beste van de wereld, qua smaak, geur en voedingswaarde. Als je die smaakvolle rijpe rode vrucht in je mond stopt en je duwt die plat tussen uw tong en het verhemelte is er een smaakexplosie, zoet op de top van je tong, over zacht en sappig op het midden van de tong, naar licht zurig achter in de mond.

Ik kan er ongelooflijk van genieten, een geluk dat ze weinig calorieën bevatten (36 cal/100 g) en nog goed zijn voor onze gezondheid,  rijk aan vitamine C, ijzer en calcium. Bij mij thuis worden ze op verschillende tijdstippen en manieren gegeten,  's morgens bij het ontbijt,  als tussendoortje, bij een ijsje,  als televisiehapje of het lekkerste met chocolade. Heel eenvoudig te bereiden: 

Smelt de zwarte chocolade met een weinig room au bain marie of in de microgolfoven, bij deze laatste opletten,  chocolade is zeer snel gesmolten.
Neem de aardbei bij het kroontje en dompel ze voor de helft in de chocolade.
Zet ze op een schaal of bordje en laat even opstijven.

Heel lekker tussendoortje voor de kleinkinderen,  beter en gezonder dan pralines of ander snoep.

Smakelijk