Ellen wandelt: Velden & meersen wandeling in Brugge

door Ellen Kimpe

Brugge en omgeving is prachtig om te wandelen. Maar het moet niet altijd het centrum zijn. Even weg van de toeristische binnenstad van Brugge kan je wandelen in een prachtig stukje natuur in het randgebied van Brugge. Wij deden de Libelle - Velden & meersen wandeling.

We wandelen door het dorpje Ver-Assebroek. Hier is een beschermd dorpsplein, het kerkhof met merkwaardige grafmonumenten en de historische herberg 't Leenhof. Tip: neem hier een pauze met een lekkere pannenkoek of appelbeignet.

Dwaal door de mooiste dreven en uitgestrekte bossen rond kasteel Ryckevelde!
Nog een tip: het domeinbos Ryckevelde is zeker ook een bezoekje waard. Naast het domein ontdek je er ook het Kasteel met bijhorend kasteelpark, een militair domein en natuurreservaat 'Schobbejakshoogte', een Natuureducatieve heemtuin en blindentuin. Klik hier voor een kaart.

Extra tip: Breng een bezoekje aan Hoeve Hangerijn gelegen aan de Gemeneweideweg-Zuid 113, 8310 Brugge. Het is een ontmoetings- en belevingshoeve waar mensen met en zonder beperking samen kunnen (be)leven, werken en ontspannen. Je kan allerlei dieren spotten en een prikkelpad volgen van ongeveer 2,5 kilometer. Op dat prikkelpad worden al je zintuigen geprikkeld met onder andere een knuffelboom, een kijkmuur en een voelbak. Kijk hier voor meer info.

Extra tip! Gebruik de app Route You. Je kan hier hele mooie wandelingen mee maken! Weet je niet goed wat Route You is, of wat je ermee kan doen? Hier wordt het je uitgelegd.

De route van deze wandeling die wij hebben gemaakt vind je hier.

Wandel je liever in groep? Bekijk dan hier het aanbod van de wandelingen, of informeer naar wandelingen bij een S-Plus groep bij jou in de buurt. 

Van donderdag 31 maart tot en met zaterdag 30 april organiseren we 'S-Plus beweegt: Elke stap telt.' Met deze stappenactie wandel je ook in groep om zo elkaar te motiveren. Elke deelnemer krijgt na afloop een leuk gadget, maar de groep met het meeste aantal stappen sleept een heerlijk ontbijt in de wacht. Zin om mee te stappen? 


Op 30 oktober 2022 organiseren we opnieuw de warme wandeling in Brugge. Meer info vind je hier.