Duurzaam reizen, ook bij S-Plus

door S-Plus

Zowel onze jongeren als ‘Grootouders voor het Klimaat’ kwamen het afgelopen jaar massaal op straat om aandacht te vragen voor ons klimaat en voor de vele uitdagingen waar ieder van ons voor staat om een antwoord te bieden op de vele klimaatvraagstukken.

Ook S-Plus ziet het als haar plicht haar verantwoordelijkheid hierin op te nemen bij de organisatie van onze reizen! Transport is immers voor 75% verantwoordelijk voor onze ecologische voetafdruk! Wij willen onze vakantiegangers uiteraard tevreden zien en hen een aanbod verschaffen waar zij van houden; het aanbod radicaal omgooien is dan ook niet de bedoeling.

Toch willen wij naast de populaire, klassieke vliegvakanties gaandeweg meer ecologische vakantievormen in ons aanbod introduceren.

Wij hebben voor 2020 dan ook 2 mooie busreizen geselecteerd: één naar de prachtige Provence en één naar de altijd tot de verbeelding sprekende Côte d’Azur.

  • Wist je dat je met een vliegtuigreis naar Marseille 328 kilo CO2 per passagier uitstoot? Met de bus stoot je voor dezelfde afstand 92 kilo CO2 uit per passagier. Je verlaagt dus je ecologische voetafdruk met meer dan 70%!
  • Wie met de bus reist heeft ook geen incheckstress, moet geen rekening houden met regels rond maximum toegelaten vloeistoffen … En je moet geen uren op voorhand in een luchthaven zitten wachten; je vakantie gaat gewoon in je eigen provincie van start.
  • Bovendien staat een busreis garant voor een flinke portie sightseeing.
  • En last but not least .. Het vakantiegevoel duurt lekker wat langer!

Interesse in nog meer vakanties met de bus of dichter bij huis? Hier vind je ons aanbod voor dit jaar