De week van het goede doel

door S-Plus

In oktober lanceerde ‘Ik Steun Mijn Goede Doel’ een fondsenwervingscampagne om de goede doelen in nood vanwege de Coronasituatie te steunen. Meer dan 570 organisaties registreerden zich en meer dan 400 inzamelacties werden ingediend! De slogan luidde en luidt nog steeds: Samen in actie.

S-Plus is een van de 570 organisaties die zich registreerden. Om de resultaten te vieren en de fondsenwervingscampagne tot een mooi einde te brengen organiseren de goede doelen een eindfeest.  Een slotweek vol online events & workshops gecreëerd en gegeven door de goede doelen op basis van hun kennis, kunde en inspiratie.

Alle provincies van S-Plus staken de koppen bij elkaar om te komen tot een informatieve workshop. Een uitdaging omdat natuurlijk alles online moet gebeuren. We kozen onze voelschorten als thema, stelden een workshop samen en maakten filmpjes van onze vrijwilligers. Want niemand heeft meer ervaring als de vrijwilligers die al jaren voelschorten maken.

Tijdens deze informatieve workshop leer je alles over voelschorten én hoe zelf creatief aan de slag te gaan! Voelschorten zijn een contactmiddel voor personen met vergevorderde dementie. Door het aanspreken van alle zintuigen wordt sociaal isolement doorbroken. Vrijwilligers van S-Plus vzw maken voelschorten, om ze nadien gratis te kunnen bezorgen aan woonzorgcentra. Je krijgt tips & tricks om na de workshop zelf aan de slag te gaan.

Dinsdag 30 maart om 15 u is het zover! Deelname is volgens een vrije bijdrage. Inschrijven kan je hier

Naast de onze is de week volgeboekt met tal van andere workshops. Het beloofd een boeiende week te worden! Het volledige programma vind je hier