Courgettes onder de grill
Toen ik van de stad naar het platteland kwam wonen, had ik nog nooit een groentetuin gehad. De achtertuin was in feite een stuk braakliggend land, ofwel moest ik dat mooi effenen en gras zaaien of ik kon een mooie groentetuin aanleggen en afbakenen om ook kippen te kweken. Ik koos voor de tweede optie. Ik kocht wat zaadjes en plantjes, waaronder ook courgettes, niet wetende dat je van 1 plant verschillende courgettes had, van kleine tot hele grote.
De courgetteplanten overwoekerde mijn tuin, ik had courgettes voor alle buren, diepvries vol en nog over. Op dat moment moet je een beetje experimenteren, zo gebruikte ik de bloemen in mijn sla, bereidde ik courgettesoep, gestoofde courgettes, in Provençaalse saus, op de grill,...
COURGETTES ONDER DE GRILL
Ingrediënten (2 personen):
- 2 kleine courgettes
- Olijfolie
- 4 teentjes look
- Peper en grof zout
Werkwijze:
- Verwijder het topje en het kroontje van de courgettes en was ze onder koud stromend water
- Pel de look en snipper heel fijn
- Neem een bakplaat, beleg met bakpapier en wrijf in met olie
- Snijd de courgettes in schijfjes van ongeveer 3 millimeter
- Bestrooi met de fijngesnipperde look
- Kruid met peper en grof zout
- Besprenkel met olie
- Plaats in het midden van de oven 200°C gedurende 15 minuten om te garen en dan nog even onder de grill om te kleuren
Smakelijk bij ribbetjes, stukje schaapsschouder of een stukje gebakken of gegrilde witte vis.
Tips:
- Indien je niet beschikt over een oven met grill, kan dit ook op een elektrische grill of op een grillpan.
- Grote courgettes gebruik je voor de soep en in stoofschotels, voor deze bereidingswijze enkel kleine, jonge courgettes gebruiken.