Corona: Bianca, medewerkster S-plus Limburg, reflecteert

door S-Plus

Wat een paar weken begon als een ver-van-mijn-bed-show in China, is nu uitgemond tot een wereldwijde pandemie: het coronavirus. Ik stond er toen nog niet echt bij stil wat een impact dit virus op ons zou hebben. Ik dacht dat dit alleen in films zou voorkomen. Niet dus!

Het heeft het hele sociale leven van iedereen stil gelegd. Ik moet toegeven dat ik er toch enkele nachten van heb wakker gelegen. Wat als ik ziek word? Of iemand uit mijn directe omgeving? Wat met mijn (groot)ouders, werk, sociale leven … ? Dat klinkt vast herkenbaar.

Stilletjes aan heb ik dit een plaats kunnen geven en kan ik dit beter relativeren dan voorheen. Gelukkig! Al heeft de coronacrisis op dit moment voor mij niet echt een negatieve impact. Het is voor mij eerder een moment van bewustwording: het hectische leven van voorheen is nu niet meer. Thuis kan en mag alles, niets moet! Het geeft me rust en ruimte om meer bezig te zijn binnen het gezin. Creatief, sportief en ontspannend…. Zo hebben we dit weekend een kippenhok gemaakt en samen films gekeken in de pyjama. Nu heb ik plotseling ook meer tijd om te bakken. Koekjes, cakes, taarten ...

Ik kan nu ook  meer van de kleine dingen genieten. Ik besef hoezeer een wandeling of fietstochtje me deugd kan doen. Ook het telewerken vind ik positief. Ik kan een uurtje langer slapen en ben thuis in mijn vertrouwde omgeving. Dichtbij mijn echtgenote en kinderen. Het is soms even puzzelen met 3 kinderen in huis die het soms ook niet gemakkelijk hebben met de hele situatie. Maar tot nu toe loopt alles goed en hopen we dat dit ook zo blijft.

De vele overlijdens geven me wel een naar gevoel waardoor we ons nog strikter aan de regels houden. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat iedereen die ik ken familie, vrienden, collega’s hiervan gespaard zullen blijven en we hier sterker en beter uit zullen komen!

Ik wens jullie allemaal veel moed. Nog even doorbijten. Kom op!

Warme en lieve groetjes van Bianca

Bianca