Chez Jay: Jordi maakt een heerlijke whisky sour

De whisky sour  behoort tot een van de oudste families van originele cocktails. 
Hij wordt in 1862 al samen met andere klassiekers vermeld in het “drinks book” van Jerry Thomas. De meeste van deze cocktails zijn inmiddels al lang vergeten. Maar de whisky sour is nog steeds een succes! Hij is dan ook veel lekkerder dan de standaard Gin Tonic die je vandaag de dag niet meer kunt ontlopen.  Jordi, vrijwilliger bij S-Plus Limburg vertelt je hoe je 'm maakt!

Ingrediënten

  • Cocktailshaker
  • 50 ml Whisky of Bourbon
  • 50 ml Citroensap
  • 50 ml Suikersiroop **
  • 1 ei
  • Schijfje appelsien


** heb je thuis geen suikersiroop kun je dit zeer gemakkelijk maken:
Wat heb je nodig? 1 Liter water en 1Kg kristalsuiker, breng het water aan de kook, gooi hierin de kristalsuiker en blijf roeren tot dat een doorzichtig geheel is. Giet het over in een fles en je hebt een liter suikersiroop. 

Bereiding 

Vul een glas met 2 à 3blokjes ijs en voeg de Whisky toe. (50ml)

Neem de shaker en vul deze met het limoensap, het suikersiroop en het eiwit van 1 ei. 
Schud de shaker en voeg het schuimend goedje toe aan de whisky. 
Garneer met een schijfje appelsien. 

Tip: je kan er ook nog wat ‘’Agnostura Bitters’’ aan toevoegen voor een extra punch maar zonder is de cocktail even zoet! Lijkt hij jou te straf, voeg dan een beetje bruiswater toe aan het geheel! 


Santé!

Whiskey sour