Chez Jay: Jordi kookt quesadillas
Mexicaanse groenten Quesadillas (voor 3 pers.)
Benodigdheden:
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 rode punt paprika
- 1 courgette
- 3 kleine tomaten
- Tomatenpuree (70gr)
- 6x tortilla of 6x plat brood
- Kruiden: zout, peper, komijn, chili (voor wat spice)
- Mozzarella
- Olijfolie
- Pel en halveer de ui en snijd deze in halve ringen.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak de rode peper fijn.
- Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen.
- Snij de courgette met een kaasschaaf of scherp mes in dunne plakjes.
- Van de tomaten maak je kleine blokjes.
Kruidenmix:
- Verhit 1 à 2 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan.
- Verwarm hierin de tomaten puren en voeg 1 tl. komijn en 1tl. chili toe.
- Verwarm en mix deze ongeveer 1 à 2 minuten op een laag vuurtje.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°
- Bestrijk de tortilla’s of het platbrood met het tomatenpureemengsel.
- Verdeel hierover de mozzarella, courgette, tomaat, paprika, peper, ui.
- Breng op smaak met peper en nog wat komijn(poeder of zaad).
- Strooi eventueel de overige mozzarella erover en leg de andere tortilla (platbrood) erbovenop.
- Bestrijk de bovenste tortilla of platbrood aan de bovenzijde met wat olijfolie.
- Leg de quesadilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 minuten. (190°)
(tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is)
Tip:
- Serveer met een frisse tomatensalade.
- Erg lekker met een zoete maïskolf uit de oven.
- Serveer er wat salsa of guacamole bij.
Smakelijk!