Chez Jay: Jordi kookt quesadillas

Mexicaanse groenten Quesadillas (voor 3 pers.)

Benodigdheden:

  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 rode punt paprika
  • 1 courgette
  • 3 kleine tomaten
  • Tomatenpuree (70gr)
  • 6x tortilla of 6x plat brood
  • Kruiden: zout, peper, komijn, chili (voor wat spice)
  • Mozzarella
  • Olijfolie
  • Pel en halveer de ui en snijd deze in halve ringen.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak de rode peper fijn.
  • Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen.
  • Snij de courgette met een kaasschaaf of scherp mes in dunne plakjes.
  • Van de tomaten maak je kleine blokjes.

Kruidenmix:

  • Verhit 1 à 2 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan.
  • Verwarm hierin de tomaten puren en voeg 1 tl. komijn en 1tl. chili toe.
  • Verwarm en mix deze ongeveer 1 à 2 minuten op een laag vuurtje.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180°
  • Bestrijk de tortilla’s of het platbrood met het tomatenpureemengsel.
  • Verdeel hierover de mozzarella, courgette, tomaat, paprika, peper, ui.
  • Breng op smaak met peper en nog wat komijn(poeder of zaad).
  • Strooi eventueel de overige mozzarella erover en leg de andere tortilla (platbrood) erbovenop.
  • Bestrijk de bovenste tortilla of platbrood aan de bovenzijde met wat olijfolie.
  • Leg de quesadilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 minuten. (190°)
    (tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is)

Tip:

  • Serveer met een frisse tomatensalade.
  • Erg lekker met een zoete maïskolf uit de oven.
  • Serveer er wat salsa of guacamole bij.

Smakelijk!

jordi