Chez Jay: Jordi kookt een salade met geitenkaas en spek
Jordi, vrijwilliger S-Plus Limburg, deelt zijn recept met jullie.
Salade met geitenkaasjes en spek
- Geitenkaasjes (in de supermarkt kan je voorgesneden rondjes (4stk.) kopen )
- Wit brood (4 sneetjes)
- Gemengde salade (evt. verse salade of van die zakjes uit de supermarkt )
- Komkommer ( ½ komkommer )
- Witloof (1 witloofstronk)
- Tomaat (1 tomaat)
- Appel (1 appel)
- Spekblokjes (van de supermarkt en ze blijven ook nog eens lang goed! )
- Citroensap
- Honing
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
Aan de slag!
- Maak de groenten schoon en snij ze in blokjes of reepjes.
- Besprenkel het witloof met citroensap, om verkleuren te voorkomen.
- Snij de appelen in fijne partjes.
- Bak het spek knapperig. Doe er de appeltjes bij en laat garen.
(Als deze er goed uitzien, laat je ze best eventjes uitlekken op keukenpapier.) - Meng alle groenten en besprenkel ze met wat lekkere olijfolie en balsamicoazijn.
- Neem de rolletjes geitenkaas en leg ze op de sneetjes brood. Bedruppel ze met honing.
- Zet de geitenkaasjes op het brood onder de grill tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
- Verdeel de groenten, de appeltjes en het spek over de borden.
- Leg in het midden een toast met geitenkaasje erop.
- Kruiden met wat citroensap, (zwarte) peper en zout.
Garneer eventueel nog met een streepje kant-en-klare dressing of knapperige croutons!
*Tip (Croutons maken: wit brood in blokjes snijden en mooi goudbruin aanbakken in olijfolie)
Smakelijk!