Chez Jay: Jordi kookt een salade met geitenkaas en spek

Jordi, vrijwilliger S-Plus Limburg, deelt zijn recept met jullie.

Salade met geitenkaasjes en spek

  • Geitenkaasjes (in de supermarkt kan je voorgesneden rondjes (4stk.) kopen )
  • Wit brood (4 sneetjes)
  • Gemengde salade (evt. verse salade of van die zakjes uit de supermarkt )
  • Komkommer ( ½ komkommer )      
  • Witloof (1 witloofstronk)
  • Tomaat (1 tomaat)
  • Appel (1 appel)
  • Spekblokjes (van de supermarkt en ze blijven ook nog eens lang goed! )
  • Citroensap      
  • Honing
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn

Aan de slag!

 

  • Maak de groenten schoon en snij ze in blokjes of reepjes.
  • Besprenkel het witloof met citroensap, om verkleuren te voorkomen.
  • Snij de appelen in fijne partjes.
  • Bak het spek knapperig. Doe er de appeltjes bij en laat garen.
    (Als deze er goed uitzien, laat je ze best eventjes uitlekken op keukenpapier.)
  • Meng alle groenten en besprenkel ze met wat lekkere olijfolie en balsamicoazijn.
  • Neem de rolletjes geitenkaas en leg ze op de sneetjes brood. Bedruppel ze met honing.
  • Zet de geitenkaasjes op het brood onder de grill tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
  • Verdeel de groenten, de appeltjes en het spek over de borden.
  • Leg in het midden een toast met geitenkaasje erop.
  • Kruiden met wat citroensap, (zwarte) peper en zout.

Garneer eventueel nog met een streepje kant-en-klare dressing of knapperige croutons!

*Tip (Croutons maken: wit brood in blokjes snijden en mooi goudbruin aanbakken in olijfolie)

Smakelijk!

Jordi