Chez Jay: de gemakkelijk, gezonde lunch.
De Quick Quiche: een snelle groentenquiche voor twee. Jordi, vrijwilliger S-Plus Limburg, deelt zijn recept met jullie.
Ingrediënten voor 2 personen
- Rode ui: 1
- Broccoli: 250gr
- Knoflookteen: 1
- Ei: 4 stuks
- Slagroom: 100ml (verkrijgbaar in de supermarkt, naast de kookroom vind je ook de slagroom)
- Oregano: gedroogd, 2 theelepels (tl)
- Tijm: gedroogd, 2tl
- Feta: 50gr
- Cherrytomaten: 125gr
- Taartdeeg: 1 rol (kant-en-klaar in de supermarkt verkrijgbaar)
- Olijfolie: 1.5 eetlepel (el)
- Peper en zout
De eerste stappen:
- Verwarm de oven op 210 graden.
- Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli.
- Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
- Snijd de ui.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
Volgende stappen:
- Kook de broccoli (ongeveer 4-5 minuten)
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. (3 minuten)
- Meng de eieren, de slagroom, de oregano en de tijm in een kom.
- Verbrokkel de feta erboven en roer erdoor.
- Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.
- Halveer de cherrytomaten.
- Vet een bakvorm of ovenschaal in met olijfolie, bekleed deze met het deeg.
- (Liever geen olie? Bakpapier onder het deeg leggen werkt ook (zie foto).)
- Leg de broccoli, gehalveerde cherrytomaten en gebakken ui op het deeg.
- Giet het ei-mengsel over de groenten.
- Bak de quiche 30-35 minuten in de oven totdat hij gaar is.
- Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden
Klaar! Eet smakelijk