Chez Jay: de gemakkelijk, gezonde lunch.

De Quick Quiche: een snelle groentenquiche voor twee. Jordi, vrijwilliger S-Plus Limburg, deelt zijn recept met jullie.

Ingrediënten voor 2 personen

  •  
  • Rode ui: 1
  • Broccoli: 250gr
  • Knoflookteen: 1
  • Ei: 4 stuks
  • Slagroom: 100ml (verkrijgbaar in de supermarkt, naast de kookroom vind je ook de slagroom)
  • Oregano: gedroogd, 2 theelepels (tl)
  • Tijm: gedroogd, 2tl
  • Feta: 50gr
  • Cherrytomaten: 125gr
  • Taartdeeg: 1 rol (kant-en-klaar in de supermarkt verkrijgbaar)
  • Olijfolie: 1.5 eetlepel (el)
  • Peper en zout

De eerste stappen:

  • Verwarm de oven op 210 graden.
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Volgende stappen:

  • Kook de broccoli (ongeveer 4-5 minuten)
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. (3 minuten)
  • Meng de eieren, de slagroom, de oregano en de tijm in een kom.
  • Verbrokkel de feta erboven en roer erdoor.
  • Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Vet een bakvorm of ovenschaal in met olijfolie, bekleed deze met het deeg.
  • (Liever geen olie? Bakpapier onder het deeg leggen werkt ook (zie foto).)
  • Leg de broccoli, gehalveerde cherrytomaten en gebakken ui op het deeg.
  • Giet het ei-mengsel over de groenten.
  • Bak de quiche 30-35 minuten in de oven totdat hij gaar is.
  • Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden

Klaar! Eet smakelijk

 

Quiche ongebakkenQuiche gebakkenQuiche aangesneden