Buitenquiz leidt wandelaars door Genk

Uit
door S-Plus

Zin om de benen te strekken en de mooie natuur en rijke cultuur van Genk te ontdekken? Dat kan! Leden van S-Plus De Eendracht Genk en de Adviesraad 55+ van de Dienst Sociaal Welzijn sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden een leuke buitenquiz.

Initiatiefnemers Edwig Poelmans, Lucien Maes en Lucien Sturbois willen hiermee het mooie dat Genk te bieden heeft weer op de kaart zetten. Tijdens een route van 4 – 5 km wandel je langs leuke steegjes, bijzondere plekken, prachtig cultureel erfgoed en weelderige volkstuintjes waarover je vragen moet oplossen. Je ontdekt de wijk Heideblook, de mijnbuurt Zwartberg en de vele toffe bewonersinitiatieven. En dat volledig gratis!

De buitenquiz, mooie foto’s en een plannetje zijn gebundeld in een praktisch boekje dat je gratis kan afhalen bij de Dienst Sociaal Welzijn in Genk. Deze wandeling loopt nog tot 18 september 2022, en je kan vrij bepalen wanneer je deelneemt. Vind je de tocht te lang om in één keer te doen? Dan kan je het ook opsplitsen, en heb je zelfs meerdere dagen plezier!

De antwoorden kan je nadien per mail bezorgen aan de Diens Sociaal Welzijn, of binnenbrengen in het stadhuis in Genk ten laatste op 19 september 2022. Uit alle juiste inzendingen worden 20 winnaars getrokken die elk een mooie prijs ontvangen.

Initiatiefnemers Edwig Poelmans, Lucien Maes en Lucien Sturbois

Praktische informatie
Wanneer: 1/05 – 18/09
Afstand: 4 – 5 km
Prijs: gratis!
Plan af te halen bij de Dienst Sociaal Welzijn in Genk (sociaal.welzijn@genk.be)