Bloempot op 3 wijzen

door S-Plus

Nu we uitkijken naar de eerste lentebloemen, moeten ook de bloempotten in orde zijn. Daar helpen we je mee in dit artikel.

Uiteraard kan je nieuwe bloempotten gaan kopen, want die vind je tegenwoordig in allerlei vormen en kleuren in de plantenzaak of doe-het-zelver. Maar bij de kringwinkel kan je, vaak heel goedkoop, een exemplaar vinden dat je kan recycleren en pimpen naar eigen smaak. Hier geven we alvast drie ideetjes. Veel lentegenot!

Lees steeds verder onder de foto's

Bloempot 1

Dit heb je nodig: een bloempot, een emmer met water, restjes nagellak, een houten staafje, beschermende handschoen.

Nagellak in water

Zo ga je te werk: vul de emmer met een beetje water. Giet nadien bij elkaar passende restjes nagellak in de emmer, en roer de kleurtjes een beetje door elkaar. Doe de handschoen aan, en dompel de bloempot in de emmer. Neem hem er weer uit en laat drogen. Je bloempot met prachtige kleurschakeringen is klaar.

Nagellak op bloempot

Bloempot 2

Dit heb je nodig: een bloempot, afplaktape, restjes lakverf of een spuitbus met lakverf.

Tape op bloempot

Zo ga je te werk: maak met de afplaktape een figuur op de bloempot, of verdeel deze in twee gelijke delen. Verf de pot in de gewenste kleur, en laat drogen. Neem de tape weg, en je hebt een bloempot met je zelfgecreëerde figuurtje op.

Afgewerkte bloempot

Bloempot 3

Dit heb je nodig: een bloempot, restjes stof, textiel of behanglijm.

Stukjes stof

Zo ga je te werk: smeer de bloempot in met lijm. Wikkel nadien de stof rond de bloempot en druk zorgvuldig aan zodat er geen luchtbelletjes onder de stof kruipen. Zorg ervoor dat er bovenaan en onderaan nog wat stof overblijft, zodat je de stof naar binnen kan plooien. Om dit makkelijker te maken kan je kleine knipjes in de stof maken. Wanneer het te moeilijk is om de hele pot te beplakken, kan je er ook voor kiezen om slechts enkele figuurtjes in stof te plakken.

Resultaat bloempotten