Amber bakt: bananenpannenkoekjes

door Amber Dens-Schryvers

Deze pannenkoekjes zijn heel makkelijk te maken, lekker en gezond! Daarnaast kan je bruine of hele rijpe bananen hier nog prima voor gebruiken. Bovendien heb je er maar 4 ingrediënten voor nodig. Perfect als ontbijt, middagmaal of dessert!

Ingrediënten (2 personen - 20 minuten):

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 75 gr havermout
  • 100 ml melk
  • Eventueel: snufje kaneel, bosvruchten

    Lees verder onder foto

Werkwijze:

Doe het ei, de banaan, de havermout en de melk in een mengkom.

Lees verder onder foto

 

Mix met de staafmixer tot een beslag.

Lees verder onder foto

 

Voeg indien gewenst een snufje kaneel toe. Meng dit door het beslag.

Lees verder onder foto

"

 

Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan. Maak drie kleine pannenkoekjes zoals op de foto. Plaats op enkele of alle pannenkoekjes wat bosvruchten.
Tip: Hiervoor kan je makkelijk diepgevroren bosvruchten gebruiken. Deze zijn langer houdbaar en goedkoper.

Lees verder onder foto

 

Bak de pannenkoekjes 2 à 3 minuten per kant op een middelmatig vuur. Serveer de pannenkoekjes met wat honing als je ze graag zoeter eet. 

Smakelijk!