Al 100 voelschorten gemaakt door oproep van Warmste Week

door S-Plus

Tijdens De Warmste Week wil S-Plus 200 à 300 voelschorten inzamelen die zullen verdeeld worden naar de woonzorgcentra in heel Vlaanderen.

Een voelschort is een schort met daarop enkele materialen genaaid die de zintuigen prikkelen, zoals kleurrijke linten, belletjes, knopen in verschillende vormen … Ze worden gebruikt bij mensen in een vergevorderd stadium van dementie. De voelschort heeft een rustgevend effect en bevorderd het contact tussen de persoon met dementie en de verzorger of het familielid.

In het begin van dit najaar lanceerden we zowel via de website van De Warmste Week een oproep als via onze website een oproep naar vrijwilligers om voelschorten te maken. Vandaag hebben zich al een 40-tal nieuwe vrijwilligers gemeld en zijn er al 100 voelschorten gemaakt. Mooi is ook dat het bijna allemaal mensen zijn die op deze manier voor het eerst kennismaakten met onze vereniging.

Het project eindigt op kerstavond, maar ook nadien kunnen er nog voelschorten worden gemaakt. Als je interesse hebt, kan je contact opnemen met Ellen Kimpe, 050 44 79 52 of Ellen.kimpe@s-plusvzw.be . Zij bezorgt je een handleiding en alle nodige informatie.

Meer info over voelschorten? Kijk dan hier
Meer info over dementie? Kijk dan hier

voelschorten naaien      Voelschort is af