Hartenwensen vervullen

Luisteren naar de verhalen en dromen van rusthuisbewoners. Hier en daar één van hun kleine en soms ook grotere wensen realiseren. Dat is het opzet van ‘Hartenwens’ van S-Plus. Sinds oktober 2017 heeft Hartenwens een kerverse meter en dat is niemand minder dan Chris Lomme.

Chris Lomme is de geknipte meter voor ‘Hartenwensen’ omdat ze een warm hart heeft. Ze is regelmatig te vinden als vrijwilligster in het supportief dagcentrum TOPAZ in Wemmel. Ze heeft ook ervaring als mantelzorgster. Ze verzorgde haar moeder en haar echtgenoot met liefde.

Wat is nu juist een Hartenwens?

De vrijwilligers van de rusthuiswerking zijn een aanspreekpunt voor de rusthuisbewoners. Regelmatig vangen ze dromen en wensen op. Vaak zijn het kleine dingen. Jaarlijks voorziet S-Plus een budget om een 10-tal van die wensen om te zetten in realiteit.

Een kleine wens betekent zoveel meer

De wensen van de bewoners zijn soms groots en spectaculair, zoals een helikoptervlucht of een duosprong uit een vliegtuig. Soms is de wens niet uitvoerbaar en heel droevig, zoals nog een minuut met een overledene of een dag zonder pijn. Maar de meeste wensen zijn eenvoudiger. Een foto van de hele familie, een bezoekje aan de zee, nog eens een lekker diner met zoon of dochter … Ook hele kleine wensen worden vaak opgeschreven, zoals een boeketje bloemen ontvangen of nog eens een lekker ijsje eten. Omdat veel van die kleine wensen makkelijk uit te voeren zijn, wordt er ook altijd teruggekoppeld naar het woonzorgcentrum zelf. Soms wordt één van die kleine wensen opgepikt om te laten doorgaan in het centrum zelf, soms in samenspraak met de familie.

In 2017 werden volgende wensen vervuld:

  • In WZC Veilige Have in Aalter gingen enkele bewoners paling eten.
  • In WZC Heilig Hart Oudenaarde maakte Robert een ritje met de brandweerwagen door zijn geboortestreek.
  • In WZC Larenshof Laarne heeft Edith een meet and greet met haar grote idool Guido Belcanto.
  • In OCMW woonzorgcentrum De Vijvers in Gent ging Francine uit eten met haar jeugdvriendin Gerda. Aansluitend was er feest voor alle bewoners van het woonzorgcentrum.

Heb je interesse in Hartenwens, laat dan je vraag achter op ons contactformulier.