Pinterest

Ging je al eens op het internet op zoek naar inspiratie voor het koken of om je huis een nieuw likje verf te geven? Dan kan je al je ideeën die je online vindt, ook verzamelen in een applicatie, namelijk Pinterest.

Het woord 'Pinterest' is een samentrekking van de Engelse woorden pinnen en interest. Op Pinterest pinnen mensen als het ware hun interesses op een prikbord, maar dan digitaal. Voor elke interesse hebben ze een ander prikbord. Zo'n bord is voor andere personen te zien, maar kan ook privé gehouden worden. Zo hebben mensen persoonlijke collages die inspirerend zijn bij het uitvoeren van hobby's of misschien wel het verbouwen of herinrichten van hun huis.

Stap 1: installeren

  1. Open de Play Store (Android) of Apple Store ( Apple)
  2. Zoek Pinterest en installeer
  3. Open de applicatie en log in met je e-mailadres, Facebook of Google-account en kies een wachtwoord
  4. Vul je gegevens in
  5. Kies je interesses en registreer

Stap 2: De startpagina

Op basis van de interesses die je eerder hebt aangegeven verschijnen er afbeeldingen. Hoe meer je Pinterest gebruikt, hoe meer de selectie van deze afbeeldingen is afgestemd op jouw keuzes. De afbeeldingen kunnen je ideeën geven, maar bij een afbeelding kan ook een link naar een webpagina horen.

Stap 3: Een bord aanmaken

Als je verschillende zaken graag wil groeperen op je Pinterest, kan je een bord aanmaken. Hiervoor klik je onderaan op de balk helemaal rechts op het icoontje van je profiel. Eenmaal op je profiel, kan je rechts bovenaan op het kruisje drukken en kan je kiezen om een bord aan te maken. Je geeft het een titel, zoals bijvoorbeeld ‘huiskamer’. Je kan ook kiezen of je dit bord zichtbaar maakt voor andere Pinterest gebruikers of niet. Eenmaal het bord is aangemaakt, kan je je afbeeldingen onder dit bord opslaan.

Stap 4: Beginnen met pinnen

Als je regelmatig een kijkje neemt op de startpagina (de pagina die je krijgt wanneer je de applicatie opent), dan zie je dat de afbeeldingen daar steeds worden aangevuld. Zo kan je af en toe kijken of er iets leuks voorbij komt om op een bord te zetten. Zoeken naar een specifiek onderwerp kan ook. Wil je de afbeelding pinnen? Dan klik je op de afbeelding en daarna op opslaan. Je krijgt de keuze onder welk bord je deze afbeelding wil bewaren.

Stap 5: Meldingen

Onder je profielpagina, kan je instellen waarvoor je meldingen wil krijgen. Zo zal je waarschijnlijk niet graag bij elke bewaarde pin een e-mail willen ontvangen of een bericht op je smartphone. Deze instelling kan je aanpassen.

Veel pinplezier!

Dit is een artikel uit S-Plus Mag juli 2021. Lees hier nog meer artikels.