Gezocht: Digitale vrijwilligers

‘Om de wereld te veranderen heb je vrijwilligers nodig.’

Wil jij helpen om de digitale wereld toegankelijker te maken voor senioren? Wil jij helpen om de digitale kloof te verkleinen? Heb jij kennis van apps die niet meer weg te denken zijn uit het dagelijkse leven? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Door de coronapandemie raken steeds meer ouderen geïsoleerd in hun woning. Een gevolg hiervan is dat er eenzaamheid en vervreemding van hun leeftijdsgenoten optreedt. De maatschappij van vandaag verlangt ook steeds meer dat alles online gebeurt. Online bankieren is hier een groot en belangrijk voorbeeld van. Bankinstellingen sluiten steeds meer hun plaatselijke kantoren waardoor senioren er niet meer terecht kunnen om verrichtingen met geldzaken uit te voeren. Om dit te verhelpen zoekt S-Plus digi-vrijwilligers die senioren wegwijs kunnen maken in de digitale wereld. Digi-vrijwilligers leren senioren verschillende toestellen en apps te gebruiken om zo meer toegang te krijgen tot het maatschappelijk leven.

Dus voel jij je geroepen om je steentje bij te dragen aan dit project, klik dan hier voor meer informatie of om je kandidaat te stellen want…vrijwilligers maken het verschil!

Extra bijlage