Teken onze petitie: terugbetaling psycholoog voor 65 plussers

In 2020 ijveren wij voor de terugbetaling van de psycholoog voor 65-plussers.

De huidige regeling voorziet een terugbetaling voor maximaal twee keer vier sessies, waarbij patiënten zelf maximaal 11 euro per sessie betalen voor de behandeling van depressie, angst of alcoholverslaving. De terugbetaling geldt niet voor 65-plussers. Iedereen die ouder is dan 65, valt uit de boot. Dit is een discriminatie van senioren op vlak van geestelijke gezondheidszorg. Terwijl de nood aan geestelijke ondersteuning bij deze groep net heel groot is: 29 % tot 45 % zegt zich soms eenzaam te voelen, 19 % van de 75-plussers worstelt met depressieve gevoelens, oudere mannen zijn de groep met het hoogste risico op overlijden door zelfdoding, …

S-Plus wil dat iedereen die worstelt met psychische problemen betaalbare hulp kan krijgen.

Daarom vragen wij aan jullie om onze petitie te ondersteunen. Ben je er, net als wij, van overtuigd dat ook 65-plussers recht hebben op terugbetaling bij psychologische bijstand?

 

Teken dan hier!

Nadat je getekend hebt, krijg je een mail om je ondertekening te bevestigen. Opgelet: deze mail kan ook in je spam terechtkomen. De bevestiging is noodzakelijk, zonder bevestiging is je handtekening niet geldig.