ZinTuigProject


Het ZinTuig project bestaat uit een aantal S-Plus projecten die worden aangeboden aan woonzorgcentra en dienstencentra. Projecten om te (be)leven met zin, om zinvol contact te maken. Hiervoor worden alle ZinTuigen aangesproken.

Het volledige aanbod vind je in de flyer hier onderaan toegevoegd.  Zo is er de Knipselkrant, de Hartenwens, Voelschorten, Vinnie de Vis Knuffel, ... 

  • Wat zijn voelschorten?
    Hier vind je meer informatie. Onderaan deze pagina vind je de werkmap.
  • Wat zijn Vinnie de Vis Knuffels?
    Alle info vind je op: www.vinniedevisknuffel.be
  • Tijdens Wol & Koffie komen vrijwilligers maandelijks samen om Vinnie de Vis Knuffels te haken en voelschorten te naaien. Meer info vind je hier.
  • Meer informatie over de Knipselkrant vind je hier.
  • Alles over de Hartenwens kan je hier lezen.  De Hartenwens van 2021 vind je hier.

Interesse?
Neem contact op: antwerpen@s-plusvzw.be

En er was terug muziek! 

The Bonnie Blues

Mei 2021. Een hoopvolle maand. Een (normaal gezien) zonnige maand, een maand die voor ons symbolisch krachtig start, een maand waarin we elkaar sinds lang voorzichtig terug kunnen ontmoeten. Want die ontmoeting hebben we gemist. We willen terug op zoek naar de verbondenheid die zo belangrijk is.  Een nieuwe start, een moeilijke periode afsluiten en samen hoopvol vooruit kijken. Een dankjewel aan de medewerkers van de woonzorgcentra voor hun inzet en  de versterking van onze band.  Deze nieuwe start willen we vieren. Door enkele bewoners en medewerkers van woonzorgcentra een swingend optreden aan te bieden van The Bonnie Blues.  Want ook dat hebben we gemist. Samen zingen, dansen, luisteren, kijken en genieten.

The Bonnie Blues kregen een podium in wzc Lichtenberg in Hoboken en wzc Sint Augustinus in Berlaar. Voor beide woonzorgcentra was dit het eerste optreden sinds lang. Nog altijd vanop afstand, maar toch: muziek. Stille genieters, uitbundige dansers. Handen gingen in de lucht, een glimlach verscheen op het gezicht, danspasjes werden gezet. Laten we samen verder dansen!

Bekijk hier het filmpje.

Dit project werd mee mogelijk gemaakt dankzij De VoorZorg.

Extra bijlage