Zeeland Arnemuiden streekmuseum en struisvogels


Arnemuiden is al heel lang een vissersstadje, het heeft een rijke traditie van visserij en scheepvaart. Je kan op straat nog vrouwen in Arnemuidse klederdracht tegenkomen.

Het museum is gevestigd in het voormalige stadshuis. Je bezoekt er ook ’t Uusje van Eine, een compleet ingericht huisje van de jaren ’30, kan er “snuffelen aan vroeger”, een blik werpen in grootmoeders bedstee, aanschuiven aan de koffietafel en in ouderwetse potten roeren. Daar lééft het museum! Een heuse ervaring is de 16e eeuwse kelder onder het huisje. Neem ook een kijkje op de zolder en ontdek de geschiedenis van de wijkverpleegsters die Arnemuiden gediend hebben.

Museum Zeeland

Na het middagmaal bezoek je de Struisvogelkwekerij Monnikenwerve. De eigenaar leidt je rond langs de kleine en grote struisvogels en in de winkel vind je allerhande producten die met deze uit de kluiten gewassen vogel te maken hebben. Na deze rondleiding kan je nog vrij genieten in Sluis.
 

Praktische info Brugge
Donderdag 16 mei 2019
Prijs: leden €53, niet-leden €65
Inbegrepen: koffie met koffiekoek, museum, middagmaal met frisdrank en koffie, rondleiding Monnikenwerve met koffie en cake, busvervoer, gids Roger Benauwt, verzekering
Opstapplaatsen bus: Oostende - Brugge
Inschrijven: T 050 44 79 52

Praktische info Kortrijk
Dinsdag 14 mei 2019
Prijs: leden €53, niet-leden €65
Inbegrepen: koffie met koffiekoek, museum, middagmaal met frisdrank en koffie, rondleiding Monnikenwerve met koffie en cake, busvervoer, gids Roger Benauwt, verzekering  
Opstapplaatsen bus: Ieper - Menen - Kortrijk
Inschrijven: T 056 23 03 92