Vrijwilligers in de kijker


Bestuursvrijwilliger François

Ik ben François Wackenier, nu al 6 jaar op brugpensioen. Mijn belangrijkste hobby’s naast vrijwilliger bij S-Plus Brasschaat zijn fitness, motorrijden en hengelsport. Ook steek ik wat tijd in de seniorenraad. Wassen strijken plassen koken doe ik zelf, want ik ben alleenstaand.

Bij S-Plus Brasschaat ben ik penningmeester. Er was op die moment een vrijstaande vacature en ik voelde me wel gemotiveerd om dit te doen omdat ik in Brasschaat ook bekend ben.  Omdat ik een jonge senior ben, werd me gevraagd om een oudere dame te vervangen in de seniorenraad.

Het sociale aspect is belangrijk voor mij. Ik vind het heel leuk om samen te komen met de mensen van S-Plus, om samen leuke dingen te doen, een babbeltje te doen, …  

Helpende handen zijn heel hard nodig. We zoeken medeorganisatoren die het bestuur van S-Plus Brasschaat kunnen ondersteunen. Samen nieuwe activiteiten zoeken voor de leden die aanslaan. Frisse ideeën om de werking te ondersteunen.  Want met meer vrijwilligers is het nog leuker.

Geïnteresseerden mogen zeker met mij contact opnemen via het telefoonnummer 0497 04 23 07 of francois.wackenier@telenet.be

vrijwilliger in de kijker Francois

Digivrijwilliger Alfonso

Alfonso was een van de eerste digivrijwilligers die zich wilde inzetten voor onze Swipecafé's. Lees hier zijn verhaal en enthousiasme. 

Mijn naam is Alfonso de Keyser, gepensioneerde scheepsbouwer die vooral begaan was met het ontwerpen van systemen en mechanische onderdelen voor grote zeeschepen.  Hierdoor zat ik al vele jaren in de digitale wereld aangezien na verloop van tijd het tekenen op de plank geruild werd voor het ontwerpen op computers.

Sinds een tiental jaren ben ik met pensioen en heb het zwarte gat willen vermijden door me bezig te houden met mensen te helpen, waar nodig via verenigingswerk, (vooral S-Plus en S-Sport) en nu als digi-vrijwilliger voor de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen.

Tijdens het vrijwilligerswerk merkte ik veelvuldig op dat er heel wat ouderen en zelfs jongeren weinig kennis hadden van de digitale evolutie en daardoor op een zijspoor verzeild geraakten. Het niet meekunnen maakt soms een wereld van verschil uit. Ook in mijn familie en vriendenkring spring ik regelmatig bij om ondersteuning te bieden aan zij die dit allemaal nogal te snel gaand vinden of minder interesse hebben in deze evolutie.

Het leuke aan het digi-vrijwilliger zijn is de waardering die je krijgt als je iemand iets kan bijleren. De glimlach op de gezichten van jonge en oudere mensen, waar je iets voor opgelost hebt, is onbetaalbaar.

Uiteraard besef ik dat we nog een hele weg te gaan hebben maar met ons zeer divers digi-vrijwilligersteam willen wij trachten om alles - in de mate van het mogelijke – voor iedereen op te lossen. S-Plus blijf samen met de vrijwilligers zoeken naar de beste aanpak.  

Persoonlijk hoop ik dat we in de toekomst nog heel veel mensen gelukkig kunnen maken en dat anderen, die zich geroepen voelen om mee te helpen als digi-vrijwilliger, zich kenbaar zullen maken en ons team komen versterken.