Swipecafé - Alken


De huidige maatschappij verlangt steeds meer dat alles online gebeurt; medische afspraken, belastingaangifte, aankoop van treintickets en het bankieren. Tegenwoordig doen we dit allemaal via het internet.

Door de digitalisering en de razendsnelle evolutie hiervan wordt het steeds moeilijker om mee te zijn. Voor veel ouderen gaat deze evolutie vaak te snel en ze verdwalen in de digitale wereld. Om de digitale kloof, die hierdoor is ontstaan, te verkleinen organiseert S-Plus ‘Swipecafés’. Dit zijn ontspannende bijeenkomsten in kleine groepen waar er ruimte is voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning door digi-vrijwilligers. Zo krijg je de kans om vertrouwd te geraken met allerlei vrijetijdsapps zoals Facebook en WhatsApp maar ook met toepassingen zoals E-mut (applicatie van de mutualiteit), Mypension, online bankieren en shoppen.

Ben je een absolute beginner en start je van nul? Nam je al die eerste stappen, maar voel je nog nood aan ondersteuning? Of ben je al vertrouwd met heel wat zaken, maar ondervind je soms nog problemen? Onze Swipecafés zijn er voor iedereen!

Deze sessie is een vervolg op de sessies uit het voorjaar. Het is een éénmalige, themagerichte sessie over E-mut.

Praktische informatie
Waar? Gemeenschapscentrum 'St.-Jorisheem', Hendriksveldstraat, 3570 Alken
Wanneer? Dinsdag 12 december, 13.30 tot 16 uur
Prijs? Gratis

Inschrijven en meer informatie

Inschrijving is verplicht. Voor meer informatie en/of voor je inschrijving kan je terecht bij Helga Vangenechten via helga.vangenechten@s-plusvzw.be of 011/278302.