S-Plus klikt Antwerpen


S-Plus wilt de digitale kloof te verkleinen. De huidige maatschappij verlangt steeds meer dat alles online gebeurt. Online bankieren is hier een groot en belangrijk voorbeeld van. Bankinstellingen sluiten steeds meer hun plaatselijke kantoren. Hierdoor kunnen onder andere senioren er niet meer terecht om verrichtingen met geldzaken uit te voeren. Ook andere instanties verlangen die digitale vaardigheden. Daarom bieden we verschillende mogelijkheden aan om jou hierbij te helpen. Ben je absolute beginner en start je van nul? Of nam je al die eerste stappen, maar voel je nog nood aan ondersteuning? Dan kan je kiezen voor de cursus voor beginners. Ben je al vertrouwd met heel wat zaken, maar ondervind je soms nog problemen? Dan kan je vanaf 2022 kiezen voor de cursus voor gevorderden. Daarnaast word je in onze Swipe Cafés direct geholpen met al je praktische vragen. De Swipe Cafés zijn voor beginners, gevorderden en alles ertussenin. Kortom, voor iedereen ondersteuning op maat!

Swipe Café
Wil je weten hoe je veilig betalingen kan uitvoeren via je smartphone? Wil je weten hoe je je vaccinatiepas digitaal kan aanvragen? Heb je een probleem met je laptop, smartphone of tablet? Heb je andere vragen waar je graag een antwoord op weet i.v.m. het gebruik van je smartphone of tablet? Kom dan naar onze maandelijkse Swipe cafés. Onze vrijwilligers staan klaar!
Alle data vind je hier.

Cursus internet voor beginners
Les 1 - Veiligheid en mail
Het internet is heel nuttig en boeiend, maar kent ook gevaren. We beginnen met deze gevaren en hoe je dit kan herkennen. We staan stil bij phishing, fake news … Tijdens deze les gaan we ook aan de slag met e-mail. We kunnen niet meer zonder, en hier is ook extra voorzichtigheid geboden. 

Les 2 - Facebook en messenger
Facebook roept soms heel wat vragen op. Leer de voor- en nadelen kennen van Facebook. Leer bewust omgaan met het medium. Leer messenger kennen als een goed communicatiemiddel met je familie, vrienden, kleinkinderen …

Les 3 - Online overleggen en WhatsApp
Hoewel we elkaar liever in het echt zien om te vergaderen, heeft online vergaderen ook voordelen. We bekijken verschillende mogelijkheden om online te vergaderen, online cursus te volgen of gewoon om eens een leuke babbel te doen met vrienden. Vrienden die misschien ver wonen en zo weer wat dichter bijkomen. Ook alle mogelijkheden van WhatsApp komen aan bod.  Want online communicatie is belangrijker dan ooit.

Les 4 - Online-banking en het ziekenfonds
De bank is nog moeilijk bereikbaar. Alles moet online. We bekijken en oefenen dit samen met jou. Zodat je vol vertrouwen de eerste stappen richting online bankieren kan zetten. Wist je dat je jouw dossier van de ziekenfonds ook online kan raadplegen? We bekijken samen met jou de app van De VoorZorg.

Alle data vind je hier.

Cursus internet voor gevorderden
Snel meer info!