S-Plus Klikt : Aan de slag met laptop en tablet. - Aarschot


In samenwerking met CVO Volt organiseren we de cursus op maat voor iedere senior.

Computer : omschrijving

Wil je op een korte en ontspannen manier vertrokken geraken met de computer, een medium dat een ongelooflijke impact heeft op de wereld van vandaag. Heb je nog nooit of bijna nooit met een computer gewerkt dan is deze cursus iets voor jou. Stapsgewijs leer je in deze cursus de basisvaardigheden om in de digitale wereld je weg te vinden. Je leert op een snelle en efficiënte manier werken met je Windows computer, het toetsenbord en de muis. Daarna wordt ruim aandacht besteed aan het maken, ordenen en organiseren van bestanden en mappen met Windows Verkenner. Je maakt een tekstje, een berekening of een tekening en je leert die bewaren in de juiste mappen. Ook wordt er aandacht besteedt aan internettoepassingen zoals surfen op het internet en het sturen van berichtjes.

Wanneer?

 • Maandag namiddag: Aan de slag met je computer/laptop (S-plus klikt) 
  • module 40lt
  • van 13u tot 16:05 (8 lessen) 
  • start op 4/10, einde op 29/11 (geen les op 1/11)

Smartphone : omschrijving

Heb je net een nagelnieuwe Android-smartphone aangeschaft of ben je overdonderd door de mogelijkheden van je toestel? Of ben je reeds geruime tijd aan het worstelen met al die instellingen zonder er echt het fijne van te weten? Om nog maar te zwijgen van al die geluiden die het ding uitbraakt en de resem meldingen die te pas en onpas verschijnen. Stap voor stap word je ingewijd in de wondere wereld van Android, zodat begrippen zoals roaming, apps, wifi, chat, mobiele data, WhatsApp, cloud, Play Store, Gmail, … geen geheimen meer hebben voor jou. Doordat je tijdens de lessen gebruik maakt van je eigen toestel kan je thuis makkelijker de aangeleerde technieken zelfstandig verder inoefenen. Het is dus wel degelijk de bedoeling dat je met je eigen toestel deelneemt aan de cursus!

Wanneer?

 • Donderdag namiddag: Aan de slag met je smartphone/tablet (S-plus klikt) 
  • module 40lt
  • van 13u tot 16:05 (8 lessen) 
  • start op 7/10, einde 9/12 (geen les op 4/11 en 11/11)
  • Locatie ?  Aarschot, Schoolstraat 1 (ingang links van de sporthal).

   Kostprijs : 64 euro en de inschrijvingen gebeuren bij  Nancy Michiels op afspraak bij nancy.michiels@cvovolt.be 016 55 34 23 van cvo Volt of bij Johan Saenen, S-Plus 0473 768762 of johan.saenen@s-plusvzw.be