Roubaix, tussen pracht en prestige (regio Brugge)

Daguitstap Senioren S-Plus West-Vlaanderen

  • van
  • t.e.m.

Roubaix, tussen pracht en prestige (regio Brugge)

Heruitgevonden monumenten, uitzonderlijk erfgoed, een rijke geschiedenis ?
Je bent in Roubaix !

Je start met een bezoek aan de voormalige Velodroom van Roubaix, de aankomstplaats van Parijs-Roubaix. Deze historische wielerbaan met haar speciale overkapping werd bewaard vanwege de nostalgische waarde.
Tijdens de stadswandeling ontdek je de historische industriële pareltjes in Roubaix. De absolute topper is het La Piscine-museum ; dit voormalige prestigieuze zwembad werd op een briljante wijze getransformeerd en doet nu dienst als museum. De authentieke structuur is gebleven, de kunstcollectie staat tentoon in het oude zwembad waarvan de douchecabines zijn omgetoverd tot vitrines en spreekkamers. De thematische reis gaat door de oude badkuipvleugels, en de tuin is ingericht als textiel-botanische tuin. Na het middagmaal bezoek je VillaCavrois, dit moderne eigentijdse kasteel combineert klassieke design met moderne esthetiek. Dit zeldzame monument is ongetwijfeld een van de best bewaard gebleven constructies van architect Robert Mallet Stevens, en absoluut het pronkstuk. 

Om de dag mooi te eindigen volgt nog een wandeling en vrije tijd in Parc Barbieux, een van de mooiste stadsparken van Frankrijk.


Praktische info
Wanneer:
woensdag 24 april 2024

Prijs
Basisprijs: €94,00
S-Plus ledenprijs: €79,00

Inbegrepen
Busvervoer, alle bezoeken, begeleiding door Guido Declercq, verzekering.

Opstapplaatsen bus
Regio Brugge : Oostende en Brugge

Inschrijven
regio Brugge T 050 44 79 52